Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2023. 22:54 0

Ibrahimović oborio DVA rekorda!

Zlatan Ibrahimović ne želi da se zaustavi. Iako je u petoj deceniji života, još uvek je neko na koga morate da se kladite, pa čak i kad promaši penal. Ovoga puta je Šveđanin balkanskog porekla ponovo pomerio granicu. Ibrahimović je čovek koji nikada ne odustaje. I kada pogreši, on tu grešku vrlo brzo ispravi. Iako ga mnogi ne vole zbog njegovog samopouzdanja, koje je za neke ipak arogancija, napadač Milana je svakako fudbaler kojeg morate da poštujete.

Protiv Udinezea je oborio još jedan rekord, a ovoga puta je reč o njegovim godinama. Poznato je da Zlatan Ibrahimović ima 41 godinu, a posle pogotka sa bele tačke protiv pomenutog tima postao je najstariji fudbaler u istoriji Serije A koji je ikada postigao gol na jednom meču.Tako je prestikao Kostakurtu koji je postigao gol dok je imao 41 godinu i 25 dana. Zlatan je u nedelju 18. marta, kada je postigao pogodak sa "kreča" imao 41 godinu i 166 dana. Zanimljivo, prvi gol u Seriji A nestvarni napadač je postigao 12. septembra sad već davne 2004. godine u dresu Juventusa. Dakle skoro 20 godina ranije. Međutim, to nije sve. Zlatan Ibrahimović je postao i najstariji kapiten u istoriji Milana, pa zato je i ovo veče posebno kada je ovaj momak u pitanju.
Zanimljivo je da svi pričaju o ponovljenom penalu. Ibrahimović je prvi put šutirao i promašio, tačnije golman Silvestri je pročitao nameru daleko starijeg protivnika, ali su sudija i VAR odlučili da se izvođenje penala ponovi jer je jedan od igrača Udinezea ranije utrčao u kazneni prostor. To je iznerviralo i trenera domaćina Sotila koji je zbog prigovora dobio crveni karton.

Do kraja poluvremena je Beto uspeo da vrati prednost Udinezeo koju je u devetom minutu doneo Perejra, i to na asistenciju našeg novopečenog reprezentativca Lazara Samardžića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati