Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2023. 19:23 0

Stojadinović: Vlahovića bog pogledao kad je otišao iz Partizana

Poznati srpski menadžer Zoran Stojadinović kaže da način na koji se radi u Partizanu vodi klub u sigurnu propast. To pokazuju takmičarski rezultati, odnos navijača prema klubu, a ništa bolje nije ni na finansijskom planu, mada se o tome ćuti pa zato niko nema pravu sliku dubioze u kojoj se Partizan trenutno nalazi.

Stojadinović uzima samo primer koji najbolje poznaje. Njegov igrač supertalentovani Vanja Vlahović otišao je zimus na pozajmicu u italijansku Atalantu za dogovoreni otkup od 500.000 evra. Reč je o verovatno najbržem igraču u klubu, i kod omladinaca i profesionalaca. Osim toga Vlahović je i najbolji strelac omladinaca u jesenjem delu prvenstva, ali i pored svih tih karakteristika, na leto bi mogao da ode u bescenje.
- Baš nisam želeo da pričam u medijima o detetu u poslednjih godinu dana, iako sam video kako se stvari razvijaju oko njega. U jednom trenutku sam otišao gore u klub da ih pitam, iskreno da mi kažu u čemu je problem. Ako sam ja problem, da se sklonim, da ne smetam detetu. Vanja Vlahović je jedini momak o kome se nikad nije razmišljalo da bi mogao debitovati za prvi tim. Zimus je bio na pripremama, ono malo što je igrao odlično je odradio, dao i gol protiv Rusa (Ahmat) i nagrada mu je bila povratna karta za omladince - priča Stojadinović za 24sedam i nastavlja:

Mislite da je napravio dobar izbor sa Atalantom?

- Ne da mislim, ja verujem u to! Bog ga je pogledao kada je odlučio da ode, iako mu nije lako i to treba priznati. Gledao sam ga na dve utakmice, jedna je bila protiv Juventusa. Asistirao je kod gola, dva puta je napravio sebi šansu. Igra se na malom prostoru, deca su disciplinovana kao seniori, sve je drugačije nego u Srbiji. Oseća se da glavom još nije tamo. Živi sam, po prvi put se na duže odvojio od roditelja, ali isplivaće. Italijani vide u njemu veliki potencijal...Dakle, samo pogrešna procena Atalante mogla bi da spasi stvar i da takav igrač ne ode budzašto iz Partizana?

- Glupo je u fudbalu praviti dugoročne prognoze, jer sutra se ne daj bože može desiti povreda, ali mislim da on ostaje u Atalanti.

Ako ste rekli već da glavom još nije tamo, to bi moglo da znači da je i srcem i glavom u Beogradu i Partizanu...

- Ne, ne... Ja sam oduvek bio za to da je mladom fudbaleru najbolje kod kuće dok ne sazri, ojača, ali pogledajte na šta liči Partizan. Ova atmosfera oko kluba, raspad sistema... Najgore nešto za mladog igrača koji treba tek da se razvija. Da apsurd bude veći, Partizan u 2003. i 2004. godištu ima najbolje igrače u zemlji. Umesto da su prelomili na vreme i šansu dali Baždaru, Iliću, Stjepanoviću, Ćićku Petkoviću, Jevremoviću i Vlahoviću, oni ih uvode na par minuta, pa ih onda nema par utakmica. Pogledajte šta su uradili malom Petkoviću. Letos su ga pustili da igra i bude "bonus", pa su ga sklonili, vratili u omladince, danas ga nema ni na klupi prvog tima. Igra za omladince i to ga stavljaju na poziciju napadača. Ako mene pitate za mišljenje, to je primer kako se uništava mladi fudbaler. A dete bi moglo da bude novi Piksi!Mnogo verujete deci Partizana. Zašto?

- A koje je drugo rešenje ako imaš talentovanu decu. Ja sam bio menadžer Ivici Ilievu dok je bio igrač, cenio sam ga i kao čoveka i kao fudbalera. On pre neki dan izjavljuje da su Partizanov glavni problem domaći igrači, a ne stranci. Meni to stvarno nije jasno. Zamislite sličnu situaciju u Liverpulu, pa da se odgovornost prebacuje na Eliota, a ne, recimo, na iskusnijeg Van Dajka. Valjda se zna ko spasava stvar kad kola krenu nizbrdo, pa nećemo decu da isturamo u prve redove, valjda moraju da idu ispred svih Rikardo, Natho, Dijabate... U Partizanu se odavno ne zna za red, slobodno napišite da sam tako rekao - zaključio je Stojadinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati