Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

18. 03. 2023. 12:07 8

Partizan nije ni za plej-of!

U četvrtak uveče košarkaši Partizana savladali su dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope turski Efes u gostima i napravili ogroman korak ka plasmanu u Top 8 Evrolige.

Dan kasnije fudbaleri crno-belih proaženi su od poslednjeplasirane ekipe u Super lige Radnika iz Surdulice u Humskoj i dodatno otežali svoju borbu za drugo mesto na tabeli za koje se bore sa TSC-om i Čukaričkim.

I dok je navijačima Partizana, potpuno razumljivo, potpuni fokus usmeren ka košarkaškoj sekciji, fudbalski klub prolazi kroz jedan od najtežih perioda u ovom veku.

Partizan trenutno zaostaje 18 bodova u odnosu na lidera i petrostrukog uzastopnog šampiona Srbije Crvenu zvezdu i ima utakmicu manje, a crno-bele koji se nalaze na drugoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona ugrožavaju TSC i Čukarički koji imaju meč manje i dva, odnosno četiri boda zaostatka.

Ipak, podatak koji pokazuje u kakvom se stanju trenutno nalazi Partizan jeste tabele Super lige Srbije u poslednjih pet kola. Crno-beli su na prethodnih pet mečeva sakupili samo pet bodova i nalaze se na 11. mestu koje vodi u plej-aut.

Ovaj katastrofalan niz započeo je bivši trener Parizana Gordan Petrić pod čijim su vođstvom crno-beli remizirali protiv Radničkog iz Kragujevca u Humskoj 1:1.

Neku novu energiju trebalo je da donese Petrićev naslednik Igor Duljaj koji je ekipu preuzeo pred "večiti" derbi. Partizan se dobro nosio sa Zvezdom, ali je doživeo minimalan poraz od 1:0.

Izgledalo je da će se crno-beli vratiti u pravi kolosek, ali je onda Kolubara odnela bod iz Humske u novom remiju 1:1. Jedinu pobedu u poslednjih pet mečeva Partizan je ostvario protiv Mladosti u Lučanima rezultatom 3:0, ali je novi "šamar" usledio juče i to od "fenjeraša" Radnika.

Pored ovih pet utakmica, Partizan je odigrao još tri superligaška duela u drugom delu sezone. Crno-beli su slavili na premijeri protiv Napretka u Kruševcu sa 1:0 i bili bolji od Spartaka u Subotici sa 2:1, ali je ipak najupečatljivija bila istorijska blamaža u Humskoj i debakl "parnog valjka" u meču sa Mladosti GAT koja je bila ubedljiva i postigla čak četiri gola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati