Fudbal

Milan Zarić

12. 03. 2023. 17:57 0

Zvezda do vrha napunila mrežu Pazaraca

Fudbaleri Crvene zvezde rođendansku proslavu su začinili ubedljivom pobedom protiv Novog Pazara. Crveno-beli su deklasirali rivala u 26. kolu Superlige Srbije i na stadionu "Rajko Mitić" su trijumfovali sa 5:1.

Veoma dobro je meč počeo za fudbalere Zvezde, koji su do prednosti došli već u 11. minutu. Izveo je tada korner Gelor Kanga, uradio je to veoma dobro, posle čega se u kaznenom prostoru najbolje snašao Marko Rakonjac, koji je doneo prednost domaćinu, ali je i došao do prvenca u crveno-belom dresu.

Ipak, nije dugo prednost Zvezde bila na snazi, budući da je sredinom prvog dela Novi Pazar poravnao na 1:1. Pogrešio je tada Aleksandar Dragović, koji je rukom blokirao centaršut rivala, pa je sudija pokazao na belu tačku. Odegovornost je preuzeo Andrija Majdevac, koji je bio precizan, pa je meč vratio na početak.

Bio je to samo uvod u još veća uznuđenja u prvom poluvremenu. Zvezda je napadala posle primljenog gola, pa je sa penala došla do prednosti u 34. minutu. Igrao je rukom Pešukić, odgovornost je preuzeo Kanga, koji se posle asistencije i upisao u strelce, te je doneo 2:1 Zvezdi.

Rezultatska neizvesnost je bila na snazi u prvom delu, međutim u nastavku je na terenu postojala samo Zvezda, koja je sa nova tri gola došla do ubedljive pobede od 5:1.

Briljirao je Kanga, koji je u 73. minutu lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora došao do drugog gola na meču, čemu je prethodilo kombinovanje Ivanića i Kataija.

Upravo je Katai samo četiri minuta kasnije našao put do mreže, i to kada mu je Kanga, najbolji pojedinac na ovom meču, asistirao, da bi konačnih 5:1 i 81. minutu postavio Marko Rakonjac.

Zvezda se ovom pobedom dodatno učvrstila na prvom mestu sa 72 boda. Ima čak 21 poen više od Partizana, koji doduše tek treba da odigra meč 26. kola protiv Mladosti u Lučanima.  Novi Pazar je, sa druge strane, na šestoj poziciji sa 44 boda.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 5:1 (2:1)

Stadion: "Rajko Mitić. Gledalaca: 17.843. Strelci: Rakonjac u 11. i 81, Kanga u 33. iz penala i 73. i Katai u 77. minutu za Crvenu zvezdu, a Majdevac u 25. iz penala za Novi Pazar. Sudija: Danilo Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković (od 63. Azarov), Leković, Dragović - L. Nikolić, V. Nikolić (od 63. Srnić), Kanga (od 83. Mijatović), Prucev - Katai (od 79. Mitrović) - Rakonjac, Pešić (od 63. Ivanić).

NOVI PAZAR: Slavković - Pešukić, Kurdić, Rubežić, Jović (od 76. Zimonjić) - Radovac (od 59. Stanojlović), Momčilović, Ergelaš (od 60. Joksimović) - Bogdanovski, Đuričković (od 76. Fijuljanin) - Majdevac (od 59. Mijić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati