Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

11. 03. 2023. 20:26 0

Haland sa penala spasio "građane"!

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Kristal Palas u gostima sa 1:0 (0:0) golom Erlinga Holanda u 77. minutu iz penala, u 27. kolu Premijer lige. Građani sada imaju dva boda manje i meč više od Arsenala, koji u nedelju gostuje Fulamu.

Već u drugom minutu je Guaita odbranio odličan pokušaj Rodrija iz voleja, da bi dva minuta kasnije Griliš posle solo prodora šutirao malo pored desne stative. Činilo se da će Siti nagrnuti još jače, ali na novu pravu šansu čekali smo do 28. minuta – Bernardo Silva je dodao do Akea, koji prosleđuje za Holanda, a Norvežanin sa pet metara šalje loptu preko gola i tera Gvardiolu da se uhvati za glavu.Tri minuta kasnije Milivojević (igrao do 62. minuta) je dobio žuti karton zbog starta na Gindoanu, a iz potonjeg slobodnjaka Rodri je opet imao šansu, njegov šut glavom odbranio je Guaita. Nastavljen je pritisak Građana, ali po kišnom londonskom vremenu, domaćin je odoleo do poluvremena. I u nastavku je viđena slična slika, a prvi put je Guaita nateran da interveniše u 56. minutu, kada je odbranio udarac Fodena. U 58. minutu je Fodena zamenio Hulijan Alvarez, koji je samo tri minuta kasnije briljantnim okretom stvorio sebi veliku šansu, ali je iz veoma povoljne pozicije šutirao preko gola.
Navijači su već počeli da skandiraju ime Kevina de Brujnea, koji je ostavljen na klupi, ali jedan potez u 77. minutu obrnuo je tok meča. Olise je nespretno startovao na Gindoanu u šesnaestercu, a Erling Holand je prišao lopti i sa penala plasirao loptu po sredini gola (1:0). To je 28. premijerligaški gol za Norvežanina. Minut posle gola u igru je ušao i De Brujne umesto Silve.

Otvorio se potom Palas, bilo je nekoliko poluopasnih situacija, malo i strepnje kod Gvardiolinog tima, ali je pobeda ipak sačuvana.

Siti u utorak čeka revanš osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom – posle 1:1 u Nemačkoj – dok im je sledeći izazov četvrtfinale FA kupa sa Burnlijem naredne subote. S druge strane, Palas u sredu igra sa Brajtonom u gostima, pa u subotu s Arsenalom kod kuće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati