Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

07. 03. 2023. 13:02 0

Golman išutirao igrača, pa završio karijeru (VIDEO)

Utakmicu između portugalskog Marinhasa i Espinajrensa, u drugoj okružnoj ligi Santarema, obeležio je šokantan napad golmana Franciska Lakaa na napadača Gonkala Martinsa koji je nekoliko puta udaren nogom i dok je bio na zemlji. Niže fudbalske lige često donose žestoke fizičke obračune. Sudije su često na udaru, ali ovog puta je stradao gostujući fudbaler. Na meču Marinaisa i Espinajrensa došlo je do tuče u kojoj se istakao golman domaćih, koji je brutalno napao protivničkog napadača Gonkala Martinsa.

Prvo je gostujući fudbaler pogodio loptu pored glave domaćeg igrača. Dobio je nekoliko udaraca, prvo od igrača, a onda je usledio "kung fu" potez golmana Lakaoa. Nokautirao ga je, a zatim počeo da ga šutira dok je ležao na zemlji. Kada je shvatio šta je uradio, Lakao se oglasio na društvenim mrežama i na kraju odlučio da prekine karijeru.

- Sada hladne glave i na mestu dolazim da se izvinim za nemile događaje u poslednjoj utakmici. Ništa ne opravdava nasilje u sportu. Iako je to bio usijan i nepromišljen potez, to je neprihvatljivo – rekao je golman i dodao:
-  Izvinjavam se svima, i svom klubu, jer ovakvo ponašanje ne odražava ideale mog kluba. Kao igrača i čoveka me je sramota. I da, uz sav zdrav razum u svetu, ovakvo ponašanje nije prihvatljivo, ni u fudbalu, ni bilo gde u društvu.

Na kraju je dodao da "bez obzira na sankcije nadležnih organa, prekidam sportske aktivnosti".

- I izvinjavam se od srca zbog ovakvog ponašanja u neobjašnjivom i nezamislivom trenutku sa moje strane, koje nema opravdanje, za koje znam da će se morati tretirati sa dužnom ozbiljnošću da bi poslužilo kao primer kako bilo kakvo ovakvo ponašanje nije prihvatljivo u sportu. Iskreno izvinjenje svima koji su umešani u incident - dodao je on.
Mnogi su osudili ponašanje golmana, on se odlučio na radikalan korak zbog velikog pritiska javnosti, a snimak nemilog događaja ubrzo je postao viralan i nije bio nimalo prijatan za gledanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati