Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

05. 03. 2023. 10:49 3

Junak derbija: Otac me napustio pre rođenja, nismo imali da jedemo

Aleks Vigo ima samo 24 godine, a verovatno se oseća da je daleko stariji. Život ga nije milovao, imao je teško detinjstvo i suočio se sa siromaštvom i odlukom oca da napusti njegovu majku pre nego što se jedan od junaka 169. večitog derbija rodio.

- Moj biološki otac me je napustio dve nedelje pre rođenja, a to je bilo 28. aprila 1999. Sada imam oca, zove se Horhe Rosi, od njega sam naučio da mi tata nije onaj ko me je napravio, već onaj koji me je podigao. Rođen sam na seoskom imanju, nije me sramota da to priznam - rekao je Vigo ranije u intervjuu za portal "Litoral".

Vigo je rođen u prigradskom naselju Santa Fea, Kolastin Suri.

- Moj biološki otac je odneo sve sa sobom kad je napustio moju majku. To kažem celom svetu. Mama ga je tužila, a mi nismo imali baš ništa. Nosio sam majčino prezime Gomez, a onda nam je na sudu rečeno da moram uzeti očevo, kako bi majka dobila alimentaciju. Pristali smo na to, jer bukvalno nismo imali šta da jedemo. Bili smo gladni.

Pričao je i u kakvim je uslovima odrastao:

- Kolastin Sur, uvala gde sam rođen i odrastao, smeštena je odmah ispod nasipa reke Paranje. Svaki put kada bi voda nadošla, naša kućica je bila poplavljena. Kad sam imao devet godina, ljudi iz kluba Kolon gde sam trenirao, ponudili su mi smeštaj, ali nisam hteo da napustim majku. Sve je bilo pod vodom, punili smo džakove peskom i zaustavljali reku, kako nas ne bi poplavila. Dan i noć smo radili na pumpama i izbacivali vodu.

Kada je Aleks Vigo dobio prvu platu u Kolonu, pohvalio se majci i naterao joj suze na oči.

- Rekla mi je da mogu da kupim šta god hoću. Rekao sam joj da idemo u prodavnicu, hoću da braća imaju pun frižider - prisetio se Vigo.

Aleks ima i sestru Ajšu, koja nosi isto prezime kao i on, i dva mlađa brata - Abrila (21) i Urijela (19), oni se prezivaju Gomez. Srećan je što je kao profesionalni fudbaler mogao da im pomogne, a da bi došao na sadašnji nivo i prethodno do dresa River Plate nije bilo lako.

- Ustajao sam svakog dana u 5 ujutru, išao na autobus broj 2 koji saobraća do Kolastin Sura. Posle sat i po bih sišao na stanici, prešao na liniju Kifer i stigao oko 7 sati, sat i ipo pre treninga. Dok ne bi počelo, radio bih u teretani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati