Fudbal

Direktno.rs

08. 02. 2023. 07:59 0

"Želim da odem bez patnje": Kako je Ćiro pričao o bolesti

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je ove srede, i to samo dva dana pre 88. rođendana. Dugo se "trener svih trenera" borio sa kancerom, dva pputa ha je pobeđivao, nažalost treći put nije uspeo.

Blažević je o bolesti otvoreno pričao i isticao sa čim se sve suočava. Kada je objavio da boluje od raka, rekao je da želi da ode bez pompe i patnje. Ćiro je tada otkrio da mu se pojavio recidiv karcinoma koji je metastazirao.

- Proširio se na limfne žlezde. Prostata koju su mi izvadili bila je žarište - rekao je Blažević ranije za Index.

"Želim da odem bez pompe"

- Strah me naterao da se borim sa bolešću - priznao je jednom prilikom, pa dodao:

- Ja sam malo drugačiji od ostalih ljudi, pa na konstataciju: "Ćiro, imaš rak, osuđen si na smrt", uzvraćam: "Jesam đavola! Pobediću ja i taj rak!" Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe, i pozdravim se sa svima koji su mi omogućili da mi život bude uglavnom pozitivan. I da se to dogodi u snu, jer je to najlepša smrt. Da ne patim, s obzirom na to da mi je prag tolerancije na bol vrlo nizak - iskreno je Blažević rekao tada.

Sa suprugom bio 61 godinu

Svoje bližnje nije voleo da opterećuje zdravstvenim problemima. 2022. je proslavio 61 godinu braka sa suprugom Zdenkom. Zajedno su imali troje dece i šestoro unučadi. Jednom je izjavio da bi najradije nestao na dve godine pre smrti, da se njegova porodica privikne da ga nema jer ne želi da odjednom osete tugu i bol.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati