Fudbal

Direktno.rs

07. 02. 2023. 13:55 0

Ovo je ključni dokaz u istrazi protiv Sitija

Mančester sitiju preti drastična kazna, pa čak i izbacivanje iz Premijer lige zbog teških kršenja pravila finansijskog fer-pleja u razdoblju od čak osam godina. Brojni stručnjaci smatraju da će se Siti iz ovoga teško izvući kao što je bio slučaj sa kaznom UEFA.

"Atletik" je objavio dokumente "Football Leaksa" i drugih izvora koji su bili jedan od temelja istrage Premijer lige, a koji dokazuju kako je Siti "muljao" sa brojkama u finansijskim izveštajima i pokušavao da sakrije gubitke kako bi poštovao finansijski fer-plej.

Jedan od ključnih dokaza bio je ugovor sa Robertom Manćinijem, koji je Siti vodio od 2009. do 2013. godine. Italijanski stručnjak imao je prikazanu platu od milion i po evra po sezoni, ali je utvrđeno da je dodatna dva miliona dobijao na drugi način.

Manćini je otvorio firmu Italian International Services sa kojom je imao ugovor sa klubom Al Džazira za savetodavne usluge. Manćinijeva kompanija izdavala je kvartalne račune Al Džaziri koja mu je na taj način isplatila još nešto više od 1,9 miliona evra po sezoni.

Ti dokazi korišćeni su i u istrazi UEFA, posle koje je Siti kažnjen sa dve godine zabrane igranja u Evropi i 30 miliona eura, ali je Međunarodni sportski sud (CAS) kasnije smanjio kaznu na samo deset miliona evra finansijske kazne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati