Fudbal

Direktno.rs

05. 02. 2023. 22:51 0

Interu veliki derbi, Milan tone sve dublje

Fudbaleri Intera savladali su Milan kao domaćini sa 1:0 u velikom gradskom derbiju koji je odigran u okviru 21. kola italijanske Serije A.

Čovek odluke bio je Lautaro Martinez, koji je postigao pobedonosni gol u 34. minutu.

Inter je apsolutno zasluženo slavio, bio je mnogo bolji rival i sada je drugi na tabeli sa 43 boda, što je čak 13 manje od neprikosnovenog lidera Napolija. Milan je posle trećeg uzastopnog ligaškog poraza pao na šesto mesto sa 38 bodova, koliko imaju i četvrtoplasirani Lacio i petoplasirana Atalanta i čeka ga velika borba za mesto u Ligi šampiona. Kako roso-neri trenutno izgledaju, veliko je pitanje da li će u toj borbi ostvariti cilj...

"Derbi dela Madonina" u dalekom Rijadu je pre dvadesetak dana jasno pokazao u kakvom je stanju Milan na početku 2023. godine. Kriza je blaga reč za to.

Inter je u Superkupu u Saudijskoj Arabiji deklasirao gradskog rivala sa 3:0, a aktuelni šampion Italije je potom primio četiri gola u Rimu od Lacija, pa pet kod kuće u duelu sa Sasuolom.

Ove nedelje je u prvom poluvremenu imao sreće da ne primi mnogo više od jednog gola.

Trener Milana Stefano Pioli je mnogo toga promenio za večerašnji meč, pa smo prvi put posle dužeg vremena gledali Milan sa trojicom u poslednjoj liniji i dvojicom klasičnih napadača. Najbolji pojedinac Milana Rafael Leao je ostao na klupi na početku meča.

Inter se od prvog minuta autoritativno nametnuo na terenu, baš kao nedavno u Rijadu. Milan nije mogao ništa, ta nova formacija je jako loše funkcionisala, pa su šanse ispred gola Tatarušanua počele da se ređaju kao "na traci".

Lautaro Martinez je bio najagilniji i u prvih deset minuta je propustio dve odlične prilike da se upiše u listu strelaca.

Ono što nije tada uradio, Argentinac jeste u 34. minutu. Čalhanoglu je izveo korner sa leve strane, a Martinez, koji je ostao nedopustivo sam u petercu, glavom poslao loptu u mrežu.

Milan je prvo poluvreme završio bez udarca ka golu najvećeg rivala i to dovoljno govori o tome kako je igrao.

U drugom poluvremenu je Inter na "italijanski" način povukao "ručnu", stao na loptu, zaboravio na napad i počeo da brani minimalnu prednost protiv bezidejnog protivnika.

U tome je i uspeo jer Milan ne liči na sebe i nije bio u stanju da napravi makar jednu smislenu akciju. Ušao je i Leao u 55. minutu, ali se i on utopio u opšte sivilo svog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati