Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

01. 02. 2023. 19:11 0

La Liga napala Engleze: To je doping i varanje

Nakon enormnog trošenja novca velikog broja klubova Premijer lige u januarskom prelaznom roku oglasili su se čelnici La Lige koji su ponašanje engleskih klubova nazvali "dopingom" i "varanjem".

Premijerligaši su u januaru na pojačanja potrošli 815 miliona funti. Tome je najviše doprinelo poslovanje Čelsija koji je uz neverovatne sume novca potpisao i veoma čudne ugovore – na po osam ili devet sezona što do sada nikada u Evropi nije bila praksa. Sam Čelsi je potrošio više od Bundeslige, La Lige, Lige 1 i Serije A.Predsednik La Lige Havijer Tebas objavio je na svom Tviteru video u kome generalni direktor Havijer Gomez zahteva od UEFA da bude striktnija i konkretnija u praćenju poslovanja klubova iz Engleske.

- Jasno je da finansijska kontrola u Španiji dovodi do toga da klubovi La Lige dovode manji broj igrača nego klubovi Premijer lige. Hajde da obajsnimo šta stoji iza toga. Realnost je da mi u La Ligi želimo da klubovi troše samo onoliko koliko mogu da priušte i koliko mogu da zarade, dakle samo ono što su njihovi prihodi. Takođe je istina da vlasnici akcija u klubovima mogu da pomognu tako što će uložiti novac koji će biti potrošen na pojačanja, ali i to u odreženim iznosima.
Šta je suština? Vlasnici klubova u Premijer ligi dopinguju klubove. Unose novac koji klub nije zaradio i ne može da zaradi i to stavlja klubove u rizičnu poziciju. Mi smatramo da je to varanje jer uvlači u ceo proces i ostale lige.

Zahtevamo od UEFA da uvede novu finansijsku regulativu koja će onemogućiti vlasnicima da upumpavaju novac u klubove preko tačno određene granice. Nije važno o kojoj ligi ili o kom klubu pričamo, morali bi da budu kažnjeni svi koji se ne pridržavaju pravila - navodi Gomez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati