Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 01. 2023. 18:26 0

Mesi: Maradona je želeo da me vidi kako podižem trofej

Više od mesec dana, otkako je osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom, Lionel Mesi je bio u ilegali i nije se oglašavao za medije!"Ćutanje" je konalno prekinuto i fiudbaler Pari Sen Žermena je "otvorio dušu" za argentinske medije.

- U jednom intervjuu koji sam dao 2014. godine rekao sam da znam da će mi Bog podariti svetsku titulu. To je bilo pred prvenstvo u Brazilu. Osetio sam da je meni namenjen. Čekao sam pravi trenutak i mislim da sam dočekao. Ne pravi, nego savršeni trenutak. Boljeg nije moglo da bude. Da sam mogao da biram kada da osvojim Mundijal, izabrao bih ovaj momenat. Sad, na kraju karijere, kada silazim sa scene - poručio je Mesi i dodao:

- Ostvarenje snova je došlo na kraju, posle svega, nakon toliko patnji, razočaranja koja sam doživeo sa reprezentacijom. Koliko smo samo puta bili blizu uspeha i nismo uspevali da osvojimo trofej. Dugo sam dobijao kritike sa svih strana i znam da je i moja porodica patila zbog toga. Oni su se uvek trudili da mi pokažu da su jaki, da smo zajedno u svemu. Ali, znam da su u dubini duše i oni patili, ne samo zato što nismo osvojili trofeje, nego zbog svih kritika, ružnih stvari. To me je stvarno pogađalo. Na kraju smo zatvorili krug: osvojili smo Kup Amerike, osvojili Svetsko prvenstvo. Ništa više nije ostalo. Gotovo je!
Prilikom poslednjeg penala u finalu protiv Francuske, kada se Montijel pripremao da pogodio titulu, mnogi su komentarisali da je Mesi gledoa ka nebu prizivajući Maradonu ili svioju baku. Međutim, istina je sasvim drugačija.

- Iskreno, ne sećam se najbolje reči koje sam izgovarao, ali sam se molio bogu da Montijel da taj penal, da se završi sva ta patnja. Samo bog zna kroz šta sam sve prošao tokom života i pogotovo kako sam se osećao u tom trenutku. I verujem da je bog navodio Montijela u tom trenutku. Priča kako sam u tim momentima pominjao moju baku ili Dijega nije tačna.
Ipak, pomenuo je Mesi Maradonu, odnosno istakao da mu je bilo jako žao što El Pibe nije doživeo Katar.

- Da je bio tamo, on bi mi predao pehar. Dijego je želeo da me vidi kako podižem taj trofej. Ta bi slika bila prelepa. Verujem da je negde tamo gore Maradona i svi ostali sa njim, bodrio i mene i sve nas. Pogotovo uz pesmu "Mućaćos", u kojoj se pominje, koja je napravila bum na celom svetu. Rekao sam i pre Mundijala da mi se pesma jako sviđa. Malo, pomalo ljudi su počeli da je pevuše, a u Kataru su je pevali svi, čak i ako nisu znali španski jezik. Ritam je zarazan, stihovi, svi su na kraju znali pesmu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati