Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

29. 01. 2023. 17:06 0

Šokantno: Milan i Juventus pregaženi kod kuće

Posle debakla u Napulju, pa remija sa Atalantom, a sve u senci drakonske kazne od minus 15 bodova zbog finansijskih nepravilnosti, Juventus je danas pred svojim navijačima poražen i od - Monce, a ništa bolje nije prošao ni Milan koga je Sasuolo deklasirao.

Bio je to meč 20. kola Serije A, naš Dušan Vlahović se vratio na teren posle duge pauze zbog povrede, ali ništa to ''staroj dami'' nije pomoglo - Monca je slavila rezultatom 2:0, pa je Juventus ostao na 13. mestu sa 23 boda, računajući i pomenutu bodovnu kaznu, a Monca sada ima dva boda više na jedanaestoj poziciji.

Iznenađenje je najavio Patrik Ćurija, koji je u 18. minutu posle odlične asistencije Makina doveo Moncu u vođstvo preciznim udarcem iskosa sa desne strane - 0:1. Osam minuta pre toga, mreža Juventusa se prvi put zatresla kada ju je Kaprari pogodio, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajda.

Kod drugog gola je Karlos Augusto odradio najveći deo posla, kada je proigrao Danija Motu u kaznenom prostoru Juventusa, a ovaj obišao golmana Ščensnija i poslao loptu u mrežu za velikih 0:2. Očekivao se u nastavku ulazak Dušana Vlahovića, a to se dogodilo tek u 65. minutu kada je srpski napadač zamenio Matiju De Šilja.
I odmah po Vlahovićevom ulasku pritisak Juventusa pred golom gostiju je postao znatno snažniji. Odmah je Milik opasno pripretio, golman De Gregorio je uspeo da odbije tu loptu, u nastavku te akcije pokušao je i Di Marija, ali je Juventus uspeo da izbori samo korner.

Monca je uspešno odolevala i pored totalne ofanzive Juventusa koji je u 79. minutu preko Bremera nekako ugurao loptu u mrežu, ali taj gol nije bio regularan, odmah je poništen zbog ofsajda. I kada je izgledalo da gol Monce ''visi u vazduhu'', Juventusova ofanziva je odjednom oslabila i gosti su u preostalih desetak minuta bez većih problema sačuvali mrežu i ova velika tri boda. Dodajmo još i da je od prvog minuta u ekipi Juventusa zaigrao Filip Kostić, ali je u poluvremehu zamenjen posle očajne igre Alegrijevog tima.

Milan neće odbraniti titulu u Seriji A

Milan je u velikoj krizi, a da onih 0:4 u utorak protiv Lacija nije bila slučajnost, danas su pokazali fudbaleri Sasuola, koji su na "San Siru" slavili sa ubedljivih 5:2 u 20. kolu italijanskog šampionata. Kakva igra sudbine - Milan je proletos osvojio "Skudeto" pobedom na gostovanju Sasuolu u poslednjem kolu.
Milan sada na četvrtom mestu ima 38 bodova, koliko ima i trećeplasirana Atalanta, što je 12 manje od vodećeg Napolija. Drugoplasirani Inter ima 40 bodova. Pritom, Napolitanci imaju i meč manje od svih i trebalo bi da se desi pravo čudo pa da propuste ovakvu priliku da osvoje titulu. Sasusolo je pobegao na 16. poziciju sa 20 bodova i sve je dalje od borbe za opstanak.

Sasuolo igra tradicionalno dobro u Milanu, a to je još jednom potvrdio ovog popodneva. Blistali su gosti u prvom poluvremenu i poveli u 19. minutu preko Defrela. Bila je to munjevita kontra, Traore je poslao pas za Berardija i otvorio mu pola terena, italijanski reprezentativac je odradio veći deo posla, stuštio se u kazneni prostor i sa desne strane ubacio loptu u peterac, gde je Defrel samo postavio nogu i zatresao mrežu, za 0:1.
Samo dva minuta kasnije je Milan doživeo još jedan udarac. Ponovo je asistirao Berardi, a Fratezi je napravio nekoliko sjajnih poteza u šesnaestercu i silovitim udarcem u bliži ugao, povisio na 0:2. Olivije Žiru je, u svom stilu, briljantnin udarcem glavom vratio nadu Milanu u 24. minutu i smanjio na 1:2, ali pomisao domaćih da mogu da se vrate trajala je šest minuta.

Igrao se 30. minut kada je Traore izveo korner sa desne strane, a Berardi glavom matirao Tatarušanua i tako krunisao svoju maestralnu partiju u prvom delu, za 1:3. Gde je stao u prvom, Sasuolo je nastavio u drugom poluvremenu, pa je već u 47. minutu Lorijen uspešno realizovao penal i pogodio, za 1:4.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati