Fudbal

M. Z.

25. 01. 2023. 08:13 0

Čelsi potrošio 460 miliona evra, a tek je DESETI

Čelsi će do kraja zimskog prelaznog roka ponovo da pokuša da dovede Enca Fernandeza iz Benfike, o čemu je u ponedeljak pisao portugalski "Rekord". Englezi su od kraja Svetskog prvenstva bili u kontaktu sa Portugalcima oko argentinskog reprezentativca za kog klub iz Lisabona traži 120 miliona evra i ne pristaje ni na kakve druge kombinacije.

Čelsi je nudio novac i nekoliko igrača među kojima je i Hakim Ziješ, ali je Benfika poručila da je zanima samo iznos odštete koju Fernandez ima kao klauzulu u ugovoru. "Plavci" su, činilo se, najpre odustali, ali sad su ponovo krenuli u pregovore i napraviće sve da osiguraju potpis jednog od najboljih mladih igrača.

Prelazni rok još nije gotov

Uspe li da dovede Fernandeza, Čelsi će ove sezone na nove igrače potrošiti nestvarnih 570 miliona evra. Ali, čak i da propadne transfer argentinskog veziste, Čelsi je ove sezone već porušio sve rekorde kad su dolazni transferi u pitanju.

Dolaskom Mihajla Mudrika iz Šahtjora za 70 miliona plus 30 miliona evra bonusa, klub sa "Stamford Bridža" je srušio rekord Real Madrida iz sezone 2019/20, kad je kraljevski klub potrošio 397 miliona evra na nove igrače. Čelsi je ove sezone tu brojku podigao na 460 miliona, a zimski prelazni rok traje još osam dana i nije nemoguće da novi vlasnici kupe još nekoga, odnosno Fernandeza.

Tuhel složio ekipu pa dobio otkaz

Čelsi je ove sezone doveo čak 14 novih igrača, a pola ih je platio 38 miliona evra ili više. U letnjem prelaznom roku Tomas Tuhel doveo je igrače za 282 miliona da bi mu uprava posle poraza od Dinama u prvom kolu Lige šampiona i niza neslaganja oko sportske politike dala otkaz.

Na klupu je došao Grem Poter, koji je u ovom prelaznom roku potrošio još 178 miliona evra. To je više nego dvostruko više od iznosa koji je u januaru potrošen u Bundesligi, Seriji A, La Ligi i Ligi 1 zajedno. Čelsi je pozajmicu Žoaoa Feliksa do kraja sezone Atletiku platio 11 miliona evra, dva više nego što su u januaru potrošili svi klubovi u Seriji A.

Što se izlaznih transfera tiče, klub sa "Stamford Bridža" je ove sezone ipak nešto i prodao za ukupno 56 miliona evra. Najveći izlazni transfer bio je onaj Tima Vernera, koji se vratio u Leipzig za 20 miliona. Spominje se i odlazak Hakima Ziješa, koji bi do kraja ove sezone mogao da nađe novi klub, a navodno sigurno odlazi na leto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati