Fudbal

I. Velimirović

14. 01. 2023. 21:12 20

Hoće li SNS dozvoliti da Vidić preuzme FSS?

Nemanja Vidić, veliko ima srpskog i evropskog fudbala, hoće da preuzme Fudbalski savez Srbije. Da očisti mulj od svih Kokeza, kriminalaca, menadžera, lopova, huligana, šibicara, pilićara, političara... Hoće li mu SNS dozvoliti s obzirom na to da je bivši reprezenativac i kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda otvoreno protiv aktuelne srpske vlasti?

Slobodnomisleća, iskrena, nezavisna fudbalska javnost diže obe ruke za Vidića u FSS. Mnogo je fudbalskih asova, ljudi iz javnog života, koji bi dali doktoru Vidiću da izleči teško bolesni srpski fudbal. Svetsko prvenstvo u Kataru je ogolilo i naš fudbal i one neznalice koje su najavljivale "svetsku titulu" ili "polufinale", poput predsednika države, kao i ono nesrećno "dajte Brazil da se igramo"...

Ne, Dragan Stojković ne može sam da vodi srpski fudbal, iako je to kao selektor hteo, i naumio, ali nije dobio dozvolu "s vrha". Ni on ni Nenad Bjeković. Pa u kojoj zemlji na svetu ima da selektor bira predsednika Saveza?

U međuvremenu je na površinu kao predsednik FSS izašao Branislav Nedimović, donedavni ministar poljoprivrede, koji sa fudbalom nema veze (kao ni sa poljoprivredom), ali je kadar SNS. Što je od 2012. godine u Srbiji samo po sebi polazna osnova da imate i možete sve.

Pošto živimo u državi u kojoj jedan čovek o svemu odlučuje, pa čak i o tome koliko će kokoška u selu, recimo, Dupeljevo, sneti jaja, ne mislite valjda da bi prepustio da Fudbalski savez Srbije vodi veliki as kakav je Nemanja Vidić? I to kada počinje izgradnja famoznog Nacionalog stadiona (za koga i za šta, i zašto toliko novca?) od 900 miliona evra naših para.

Pa, naravno da ne bi.

Što bi srpski fudbal vodio neki tamo bivši kapiten nekog tamo Mančester junajteda, Crvene zvezde, Intera i proslavljeni reprezentativac? Šta će nama Vidić, kad mi imamo Nedimovića, čija je želja bila da igra za Graničar iz Kuzmina, a najviši fudbalski domet mu je dres Sloge iz Zasavice.

Ali Nedimović može jer je poslušnik SNS-a, Vidić ne može zato što je na aprilskim izborima glasao za Zdravka Ponoša i to nije krio. Nedimović mora jer radi ono što mu Aleksandar Vučić kaže, Vidić ne mora jer kritikuje Kokezu, Terzića, sistem, društvo, vlast...Šta će nama čovek koji je dugo godina živeo u inostranstvu i nakupio se iskustva, pa došao u zemlju ekonomskog tigra i, zapravo, video pravo stanje. I zatekao krš i lom i od fudbala, i od ekonomije, i od države, generalno.

Dok Vidić čeka promenu vlasti i bolje dane, uzdamo se mi u našeg Nedimovića, ako iz UEFA i FIFA ne kažu drugačije i pitaju nas: Šta će vam ovaj (Vučiću)?

A Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, u petak je bio kod Vučića... Bez Vidića...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati