Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

27. 12. 2022. 10:43 3

Zvezda Liverpula bliža dresu Španije nego Srbije

Korača Stefan Bajčetić krupnim koracima ka minutaži kod Jirgena Klopa. Dve godine nakon što je prešao u Liverpul iz Selte, sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde je uspeo da se probije iz omladinskog pogona do prvog tima, debituje za isti u Premijer ligi i Ligi šampiona i potom postigne prvenac.

Osim što je evoluirao fizički, Stefan Bajčetić uspeo se sa mesta štopera na poziciju veziste i na tom mestu bi u budućnosti trebalo i da nastupa. U međuvremenu, postao je najmlađi fudbaler, a da nije engleske nacionalnosti, koji je debitovao u pobedi Liverpula u Premijer ligi (17 godina, 10 meseci i pet dana), a zatim je isti rekord postavio i u Ligi šampiona (17 godina, 10 meseci i 22 dana).

Prošle večeri postigao je svoj prvi gol u dresu "crvenih" dokusurivši Aston Vilu i tako je ponovo podigao srpsku javnost na noge. Kakve su šanse da Stefan Bajčetić u budućnosti nosi dres "orlova"?

Ako je suditi prema reakcijama španske medijske scene - male. "Marka" ovog jutra podseća na intervju njegovog oca Srđana Bajčetića od pre nekoliko meseci.

- Ponosan sam na to kako se razvijao poslednjih godina. Odlazak u Liverpul bio je ujedno i ideja da se razvija kao ličnost. Osamostaljuje se, uči novi jezik. Takođe, bilo je vrlo bitno da upozna novu vrstu fudbala, dinamičniju igr - rekao je nedavno bivši defanzivac Vojvodine, Crvene zvezde i Selte.

 - Niko nije mogao da očekuje da će sve ići tako brzo. Iznenadilo nas je što je pozvan na pripreme, a onda je nastavio redovno da trenira s prvim timom. Debi je mali-veliki korak. Bezbroj je igrača koji debituju za tim i onda ne uspevaju da se izbore za minute - dodao je Srđan.

Kao što je poznato, Stefan je rođen u Vigu u dobu dok je njegov otac nastupao za Seltu. Majka mu je iz Galicije, Špankinja, odrastao je u toj zemlji, prve fudbalske korake načinio u akademiji Selte i prošao sve mlađe kategorije selekcije Španije.

Kontakata sa Fudbalskim savezom Srbije ima, ali to je kompleksna rabota.

- Stefan je ovde rođen i ima više veze sa Španijom nego sa Srbijom. Niko ne zna šta nosi budućnost, ali odluka koja će se doneti neće biti iz interesa - zaključio je Srđan Bajčetić.

Najveću ulogu u njegovom "bezecovanju" za špansku zastavu imao je Pablo Amo koji mu je pružio priliku da debituje za omladinsku reprezentaciju u septembru 2021. Amo je neko koga Stefan gleda sa mnogo poštovanja, a upravo je taj trener nedavno promovisan u pomoćnika novog selektora seniorske reprezentacije Španije Luisa de la Fuentea i svi su izgledi da će on biti krucijalna karika za Stefanovu odluku da zaigra za "furiju". De la Fuente bi mogao da na savet Amoa uvrsti Stefana u seniorski sastav čim pre i time bi svaka dilema bila otklonjena.

A nama, kao navijačima naše reprezentacije preostaje da se nadamo da će Stefan nekim čudom izabrati Srbiju. Ako se zaviri na njegov Instagram profil, zastava naše zemlje stoji mu pokraj španske. No, to je samo platforma...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati