Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

12. 12. 2022. 09:24 0

Figo direktno prozvao krivca za ispadanje Portugala

Reprezentacija Portugala ispala je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nakon poraza od Maroka. Iako su u Katar došli s ciljem da osvoje titulu nakon što su proteklih godina dizali trofeje prvaka Evrope i Lige nacija, na to će morati sačekati barem još nešto manje od četiri godine. Velike tenzije vladaju među navijačima Portugala, ali i ljudi u i oko reprezentacije.

Legendarni fudbaler iz ove zemlje, Luis Figo, jasno i glasno je rekao koga smatra krivcima za ispadanje od Maroka u četvrtfinalu Mundijala.
- Ne možete osvojiti Svetsko prvenstvo s Kristijanom Ronaldom na klupi. Pobeda protiv Švajcarske? Sjajno! Ali možete li to učiniti svaku utakmicu? Ne. Ostaviti CR7 na klupi bila je greška, menadžer i njegov štab su odgovorni za ovaj poraz - mišljenja je Figo.

U Portugalu su navijači ionako kivni na selektora kojeg su "terali" još i pre početka prvenstva, a nakon poraza stolica se sve više drma Fernandu Santosu.

Zanimljivo, Fernando Santos je već ranije govorio o temi ostavljanja Kristijana Ronalda na klupi protiv Maroka i uopšte se ne kaje za to. Na pitanje novinara da li mu je krivo što je Ronalda ostavio na klupi, on je jasno rekao da nije i da ne žali. Mišljenja je da je Ronalda ubacio baš onda kada je trebalo, početkom drugog poluvremena. Ipak, ni Ronaldo nije uspeo da bude prvi igrač koji je postigao gol Maroku na ovom Mundijalu, pa su Portugalci otišli kući.
Nakon svega oglasio se i sam Kristijano Ronaldo na Instagramu i jasno je da mu je sve teško palo. Ronaldo je priznao da je njegov san bio osvajanje Svetskog prvenstva sa svojom zemljom, ali na to sada definitivno, barem kao igrač, može da zaboravi.

- Osvajanje Svetskog prvenstva sa Portugalom je bio najveći i najambiciozniji san moje karijere. Srećom, osvojio sam mnogo titula, uključujući i reprezentaciju, a moj najveći san je bio podići ime naše zemlje na najvišu svetsku scenu. Borio sam se za to i jako sam se borio za san. U pet nastupa u Kataru uvek sam uz saigrače i podršku miliona Portugalaca davao sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobegao od borbe, nisam odustao od svog sna. Nažalost, on se završio - napisao je Ronaldo i dodao:

- Ne isplati se reagovati vruće glave, samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano i nagađano, ali moja posvećenost Portugalu nije se promenila nijednog trenutka. Uvek sam bio osoba koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i zemlji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati