Fudbal

I. V.

09. 12. 2022. 09:40 11

Dame i gospodo, velemajstor fudbala - Luka Modrić!

Vic, šarm, potez, majstorstvo... Velika desetka. Luka Modrić. Ako mlađi ne znaju šta znači desetka u fudbalu, imaju čast da na ovom Svetskom prvenstvu gledaju jednog od poslednjih umetnika ove igre - Luku Modrića.

I sad, mišljenja mogu biti i ovakva i onakva, argumenti, istine, ukusi, ali ako neko igra 12. sezonu u Real Madridu i 17 godina pesnica je A reprezentacije svoje zemlje, koju je doveo do drugog mesta na Svetskom prvenstvu, onda kapa dole. Zadranin koji broji 38. leto jedan je od najboljih igrača svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije, Hrvatske sigurno.

Složili se ili ne, Modrić je uz rame velikanima eks YU fudbala - Džajiću, Sušiću, Šekularcu, Piksiju, Bobanu, Katalinskom, Savićeviću, Mijatoviću, Mitiću, Šukeru, Ferhatoviću, Pančevu i mnogima, mnogima drugima. Gledati uživo ovog virtuoza sa loptom jeste uživanje za oči i privilegija u današnjem industrijskom teretana-fudbalu.

Bio je 13. novembar 2005. godine kada sam anonimnog dvadesetogodišnjaka video prvi put, tada na travi beogradske Marakane. Nezgrapan, mršav, sa kosom preko očiju, bio je mladi reprezentativac Hrvatske. Ali, što bi rekli "zna lopte".

Zadranin koji je karijeru pravio u Dinamu, a ne Hajduku. Dete koje je ratu gledalo u oči. Ali to nije tema... Godinu kasnije debitovao je u A selekciji, 2008. prešao je u Totenhem, posle je sve istorija, odlazak u legendu.

Te 2018, u godini najvećih uspeha hrvatskog fudbala, pitale su me kolege iz Zagreba pred četvrtfinalni duel na Mundijalu sa Rusijom, za koga ću navijati i šta mislim o njihovoj reprezentaciji? Odgovor je stao u dve reči: Luka Modrić!

Dame i gospodo, imate Luku Modrića, čuvajte ga i neka vam je sa srećom. Bili su kasnije vicešampioni sveta! Danas igraju četvrtfinale Mundijala sa Brazilom. 

A ono što Modrić upravo igra je fudbalska bajka, za udžbenike, jednim potezom rešava utakmice. I tako godinama, čini srećnim fudbalski svet.

Real produžava svake godine ugovor sa Lukom, gledaćemo ga (i uživati) još.

Živeo fudbal Luke Modrića, živela fudbalska romantika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati