Fudbal

Direktno.rs

08. 12. 2022. 17:14 2

Počivaj u miru, generale!

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić ovog četvrtka je izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini Rume. Ova vest potresla je ne samo čitavu fudbalsku Srbiju, već se o Ješićevoj smrti izveštava i u mnogim drugim zemljama u kojima je radio.

Jedan od klubova u kojem je, uz Partizan, ostavio najdublji trag, jeste i bugarski CSKA iz Sofije, koji je sa klupe vodio u dva navrata, prvo u periodu 2005-2006, a onda i 2013. godine. Sa velikanom iz Sofije je u sezoni 2004/05 osvojio titulu prvaka, a zatim tokom leta 2005. godine je ostvario i pobedu nad slavnim Liverpulom na "Enfildu" rezultatom 1:0, što i danas posebno ističu na zvanipnom klupskom sajtu CSKA. Taj meč je odigran u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali Liverpul je prošao dalje zbog pobede u Sofiji od 3:1.

- Sa dubokim bolom i tugom vas obaveštavamo da smo danas iznenada ostali bez jednog od uspešnih trenera CSKA, koji je ušao u istoriju kao trener koji je osvojio 30. "armejsku" titulu. Miodrag Ješić poginuo u saobraćajnoj nesreći. Boravak na stadionu "Bugarska armija" ostaće upamćen i po pobedama nad Bajerom (Leverkuzen) i Liverpulom na Enfildu - navedeno je na sajtu bugarskog giganta.

- Na čelo kluba došao je u februaru 2005. i ostao do aprila 2006. godine. Posle osvojene šampionske titule u sezoni 2004/05, izabran je za trenera godine u Bugarskoj za 2005. godinu. Počivaj u miru, generale! - piše na sajtu CSKA iz Sofije, čiju ekipu danas uspešno vodi još jedna Partizanova legenda, Saša Ilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati