Fudbal

Direktno.rs

07. 12. 2022. 11:50 0

Ovo niko nije očekivao: Belgija u ČUDU zbog Azara

Reprezentacija Belgije razočarala je sve nastupom na Svetskom prvenstvu u Kataru jer "crveni đavoli" nisu uspeli da prođu ni grupnu fazu. A posle šoka koji je usledio zbog ispadanja sa Mundijala - usledio je novi, i to u režiji Edena Azara, koji je odlučio da se oprosti od reprezentacije!

Belgijanci su u Katar stigli kao jedni od favorita za odlazak do samog kraja šampionata, ali niko nije ni slutio da će izabranici Roberta Martineza nastup na Svetskom prvenstvu završiti već u grupnoj fazi.

Oni su u potpunosti razočarali igrom u mečevima grupne faze, ali su u poslednjem kolu imali priliku da se plasiraju dalje u slučaju pobede protiv Hrvatske, što nisu uspeli da urade.

Nakon ispadanja sa Mundijala u javnosti su krenule da se pojavljuju priče da ni atmosfera u svlačionici Belgije nije baš najbolja, a ubrzo nakon toga i Martinez je obelodanio da više neće biti selektor.

Sigurno je da je pred Belgijancima ogroman posao u narednom periodu jer je očito da Martinez neće biti jedini koji će napustiti "crvene đavole".

Očekuje se da će oni iskusniji igrači da se oproste od nacionalnog dresa, ali su Belgijanci u šoku jer niko nije očekivao da će Eden Azar biti prvi koji će reći zbogom reprezentaciji.

As Reala je ove srede iznenadio javnost u Belgiji objavom da završava reprezentativnu karijeru i da više neće nastupati u dresu sa nacionalnim grbom.

Belgijanci su u čudu zbog poreza jednog od najboljih igrača Belgije jer Azar ima tek 31 godinu i jasno je da još nekoliko godina sigurno može da nastupa za ovu reprezentaciju na visokom nivou.

Međutim, ofanzivac je odlučio da je došlo vreme da se oprosti od reprezentacije i posveti klupskoj karijeri, gde mu ne ide najbolje u poslednjih nekoliko godina otkako je potpisao za Real Madrid.

- Došlo je vreme da okrenem novu stranicu u karijeri. Hvala vam svima za ljubav i podršku svih ovih godina. Hvala svima za sve radosti koje smo delili od 2008. godine. Odlučio sam da završim reprezentativnu karijeru. Nedostajaćete mi - napisao je Azar na Instagramu.

Ovaj sjajni fudbaler je za prvi tim reprezentacije Belgije debitovao još 19. novembra 2008. godine, te je odigrao ukupno 126 utakmica za ovaj nacionalni tim i dao je 33 gola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati