Fudbal

Direktno.rs

05. 12. 2022. 15:00 48

Piksi o izborima u FSS: Igrači su me pitali kakav je ovo cirkus?

Da, u Kataru to nisam bio ja. Postoje objektivni razlozi zbog toga. Ti razlozi kreću da mene brinu. Negde početkom novembra, znajući situaciju i zdravstveni bilten naših ključnih igrača. Neću praviti razliku među igračima, ali zdravstveno stanje među najjačim karikama je bilo loše. Nije trebalo ni da igraju, ali nije bilo normalno da ih ne vodimo na Mundijal. Oni su to zaslužili. Usrećili su ovaj narod golovima i asistencijama u kvalifikacijama - rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije, tri dana posle ispadanja sa Svetskog prvenstva.

Kad je reč o krahu igre i rezultata na Mundijalu, Piksi dodaje:

- Mi smo sami krivi što nismo pobedili Kamerun. Nismo smeli da ispustimo prednost. To su neke stvari za analizu. Ne smete na najvišem nivou ispuštati takvu prednost.

A o spisku za Katar, ističe:

- Ovo je bio prvi spisak da niko nije imao primedbu u novijoj istoriji. Nisam nikada bio čovek koji če dozvoliti da na njega utiču bilo kakvi interesi.

On naglašava da je Srbija ostvarila 2 cilja.

- Tačno sam 20 meseci na mestu selektora i za to vreme, od tri cilja koja sam sebi postavio, zajedno sa savezom, dva smo ostvarili. Prvi cilj je bio da u jednoj teškoj grupi kvalifikacija završimo na prvom mestu. Drugi cilj je bio da budemo prvi u grupi Lige nacija. Treći cilj, problaz grupe na SP nismo ostvarili.

O, kako kaže, spoljnim faktorima:

- Pokušavali su da predstave da je atmosfera u ekipi loša. Mnogi su očekivali da se mi tučemo u svlačionici. Moja naklonost onima koji su igrali pod injekcijama na ovom prvenstvu. Spoljni faktori su jedva čekali da doživimo neuspeh u Kataru, ali nećemo dozvoliti da razbiju ovu sjajnu grupu i da sve predstave kao katastrofu:

- Za 15 godina će svi shvatiti koliki je ovo uspeh što smo se plasirali na Mundijal. Uspeli smo da se plasiramo u Ligu nacija gde smo ušli u 15 najboljih u Evropi. I da smo prošli grupu, mi nismo imali snage da nešto posle uradimo. Nismo bili spremni na to.

Za povredu Mitrovića kaže da ga je mnogo zabrinula.

- Dan posle odlaska u Bahreinu sam imao 7-8 igrača van stroja koji ne mogu da treniraju. To je bio šok za mene. Ne možete trening koji ste zamislili da odradite. Znao sam da neće biti dobro. Onda čekate sutrašnji dan da vidite ko će moći, a ko neće moći da trenira i dobijete istu sliku. Kako da ne budem zabrinut. Aleksandar Mitrović je poslednju utakmicu odigrao 28. oktobra. Praktično mesec dana nema takmičarski ritam, sa povredom kakva je takva. Bio sam izuzetno zabrinut kada sam to video, a on je igrao na svoju odgovornost.

Na kraju o takmičenju gde nikada nismo igrali.

- Svi su voljni i motividsani da igraju i dalje za Srbiju. Želim da odvedem ekipu i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Stojković tvrdi da smeta onima koji ne mogu da manipulišu s njim.

- Nacija je uz mene 100 posto, ja nisam Deda Mraz koji ispunjava sve želje. Ja nisam neko sa kim može da se manipuliše. Ja sam nekima trn u nozi. Boli ih to što nemaju uticaj na reprezentaciju, što smo očistili neke stvari. Boli ih što smo u Staroj Pazovi napravili kuću mira gde igrači mogu da se opuste, a ne kafana gde može da uđe ko hoće i gde hoće. Njih to boli i trude se da to sruše i to se osetilo u kvalifikacijama. Mnogi su uspeh pokušali da predstave kao slučajnost, kao pogrešnu formaciju. To su ti bočni faktori. Ja sam svestan i kao igrač nekada i kao trener da će me takve stvari čekati i da će čekati šansu da vas ponize. Nisam se podizao ni u pobedama, niti sam se ponižavao u porazima jer radim svoj posao pošteno. Po meni je strategija kako ekipa treba da igra koju smo do sada koristili - ispravan put. Dobar rad podrezumeva da nema nikakav upliv agenata i interesa klubova. Zato im smetam.

O izborima u FSS.

- Bili ste svedoci svih tih dešavanja, ali se ja ne bavim politikom. To ne bi trebalo da se dešava, ali se desilo. Mi smo majstori da sami sebi pokvarimo atmosferu. Tajming je bio loš, ali to nije nikakav alibi. Neka sami to rešavaju, ja nemam nameru time da se bavim. Igrači su me pitali kakav je ovo cirkus i čudom čudili. Jasam im rekao da se skoncentrišu na trening i pripreme, ali ne možeš da pobegneš od toga.

Na kraju:

- Vratičemo se u martu na pobednički kolosek. Opet će Srbija biti moćna, opet će Srbija biti pobednička. Opet će Srbija biti na najvećoj smotri evropskih timova, a to je Evropsko prvenstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati