Fudbal

Direktno.rs

02. 12. 2022. 17:05 2

CENZURA Pomenuo Šukura i zamalo DOBIO OTKAZ!

Sportski novinar Alper Bakiričigli dobio opomenu pred "isključenje" zbog pominjanja najboljeg fudbalera svoje zemlje svih vremena Hakana Šukura.

On je radeći komentatorski posao tokom televizijskog prenosa meča Kanade i Maroka, na Svetskom prvenstvu u Kataru, podsetio gledaoce da je najbrže dat gol u istoriji Mundijala delo Hakana Šukura.

Zbog tog jednog imena i prezimena pozvan je na razgovor od strane čelnika TRT kanala, na kom je upozoren da u budućnosti ne sme da ponavlja istu grešku. A u međuvremenu je zamenjen kolegom iz sportske redakcije, pa je za mikrofon seo Džunejt Kiran.

- Nismo želeli negativne reakcije, razgovarali smo s njim - potvrdio je menažment pomenute televizije, svestan rizika zameranja predsedniku države Redžepu Tajipu Erdoganu, po čijem nalogu je "izbrisana" istorija Šukurovih nastupa za nacionalni tim.

Nekada vrhunski fudbaler ispričao je svojevremeno da je njegova agonija počela kada je odbio da uđe u stranku neprikosnovenog vladara Turske i javno iskazao drugačije stavove, zbog čega je bio primoran da pobegne iz domovine u Sjedinjene Američke Države, dok su mu u odsustvu stradali imovina i porodica iz koje je potekao.

Što se tiče cenzurisanog novinara, on će nastaviti da radi prenose tokom Mundijala, ali verovatno neće nikada više pominjati tursku sportsku legendu, optuženu za saradnju sa teroristima i neprijateljima zemlje na dva kontinenta, odnosno rizikovati otkaz.

- Neko je napravio lažni nalog u moje ime. Pokrenuću pravni postupak protiv te osobe - kratko se oglasio Alper, ali samo povodom pravljenja Tviter naloga sa njegovim imenom, preko kog je lansirana informacija da je već ostao bez posla zbog Šukura.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati