Fudbal

Milan Zarić

02. 12. 2022. 22:00 75

IDITE KUĆI!

Najavljivali su da će u nokaut fazu, pojedinci su govorili da ćemo osvojiti Svetsko prvenstvo, međutim fudbaleri Srbije se kući vraćaju posle prve faze! U meču odluke su izgubili od Švajcarske sa 3:2, pa su takmičenje u grupi G okončali na poslednjem mestu sa svega jednim bodom! Dalje će Brazilci i Švajcarci, dok su Kamerunci, koji su pobedili Brazil sa 1:0, grupu završili kao treći.

Ponovo je Srbiju skupo koštao pad koncentracije i epski raspad odbrane, što je naročito došlo do izražaja krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kada je bilo jasno da "orlovi" ne mogu dalje.

Švajcarci su bili bolji i konkretniji, a Srbiji, ispostavilo se, nije bilo dovoljno 15-ak minuta bljeska i dobre igre. "Sajdžije" su bolje ušle u meč, već u prvom minutu je rival imao dve velike šanse, ali je tada Vanja Milinković Savić sačuvao mrežu.

Uzvratila je Srbija potom, Živković je pogodio stativu i kada se činilo da smo uspostavili ravnotežu na terenu - usledio je hladan tuš. Greška odbrane, lopta je došla do Šaćirija, koji lako u 20. minutu matira Milinkovića Savića.

Uspela je Srbija da se vrati, u 27. minutu je Mitrović izjednačio posle centaršuta Tadića, da bi kapiten Srbije namestio i gol Vlahoviću za preokret u 35. minutu.

Ali, umesto da mirno privedu posao kraju u prvom delu, došlo je do nedopustivog pada koncentracije u 44. minutu, što je iskoristio Bril Embolo, postigavši gol sa tri metra.

Sve je bilo gotovo u 48. minutu, kada je rival odigrao akciju sa malog fudbala. Razmanili su Švajcarci četiri, pet pasova iz prve, lopta je na kraju došla do Rema Frojlera, koji je ugasio snove Srbije da može do osmine finala.

Tamo će, zasluženo, Švajcarska, koja će igrati protiv Portugala.

Drugo poluvreme: Srbija - Švajcarska 2:3 (2:2)

KRAJ MEČA! Srbija je eliminisana sa Mundijala!

90+4. minut - Tenzije na terenu, veliki sukob igrača dva tima. Sudija je jedva uspeo da uspostavi kontrolu! Milenković je tom prilikom udario Granita Džaku, a sudija obojici igrača pokazuje žuti karton.

90+2. minut - Naši igrači ne mogu do lopte, pa se sa tribina čuju i povici "Ole".

90. minut - Još sedam minuta će se igrati...

89. minut - Zicer je ovo bio za Švajcarce, ali brani Vanja Milinković Savić...

87. minut - Fudbaleri Srbije su sve bliži eliminaciji. Jednostavno, rival mudro i znalački čuva loptu i rezultat, pa "orlovi" nemaju nikakvu šansu ni da zaprete, kamoli dođu do gola.

78. minut - Izvukao je Piksi iz igre Tadića i Živkovića, a umesto njih su ušli Đuričić i Radonjić.

73. minut - Ne mogu fudbaleri Srbije u ovim trenucima da dođu do smislene akcije. Praktično se svi pokušaji završavaju na 30-ak metara od gola rivala.

67. minut - Frka na terenu... Nešto je klupi "orlova" dobacio Granit Džaka, zbog čega je nastala gužva, posle koje je rezervni golman Predrag Rajković dobio žuti karton.

65. minut - Pao je Mitrović, tražili su naši igrači penal, međutim sudija Rapalini je ostao nem i pokazao je da se meč nastavi.

58. minut - Bilo je sada opasno pred golom Švajcarske. Kostić je uputio centaršut sa leve strane, međutim bilo je to prejako za naše napadače.

57. minut - Imali smo mnogo sreće, jer je Embolo promašio nemoguće sa pet metara. Međutim, nakon promašaja je sudija digao zastavicu, signalizirajući ofsajd.

55. minut - Dve izmene u ekipi Srbije. Van igre idu Vlahović i Veljković, na terenu su Jović i Gudelj.

48. minut - GOOOL! VODI ŠVAJCARSKA - 2:3... Jeftin gol smo primili, praktično kao sa malog fudbala. Kombinovali su Švajcarci, razmenili su četiri, pet dodavanja na prvu, lopta je potom došla do Frojlera, koji lako matira golmana Srbije.

46. minut - Nastavljen je meč! U nastavku ćemo saznati odgovor na pitanje može li naša selekcija do osmine finala Mundijala.

Prvo poluvreme: Srbija - Švajcarska 2:2

KRAJ POLUVREMENA! Sve i svašta smo videli, Srbija je gubila, zatim je preokrenula, međutim u finišu prvog dela je ostala bez zlata vredne prednosti.

44. minut - GOOOL! ŠVAJCARSKA JE IZJEDNAČILA - 2:2! Neverovatno! Pukla je odbrana Srbije, Šaćiri je dao loptu na desnu stranu, usledio je centaršut iz prve i gol Emboloa sa tri, četiri metra u praznu mrežu. Ovo jednostavno ne sme da se dešava.

38. minut - Bilo je opasno pred golom Srbije. Ponovo je Rodrigez prevario naše igrače i pobegao im, opet je usledio povratni pas, ali je i sjajno reagovao Pavlović, koji klizećim startom sprečava gol.

35. minut - GOOOOOL! SRBIJA VODI - 2:1! Nova majstorija Dušana Tadića, uzeo je loptu i poslao ju je do Vlahovića, a naš napadač u maniru najboljih strelaca levom nogom šalje loptu iza leđa Kobela!

30. minut - Imala je Srbija sada sreće. Loptu je dobio Šaćiri, izbegao je ofsajd, izašao je sam ispred Milinkovića Savića, ali srećom je šutirao pored gola.

27. minut - GOOOOOL! IZJEDNAČILA JE SRBIJA - 1:1! Dušan Tadić je dobio loptu na levooj strani, imao je dosta vremena da se namesti, našao je Aleksandra Mitrovića, koji je sjajniim trzajem glavom matirao Kobela!

25. minut - Dušan Tadić se dobro oslobodio čuvara, pokušao je da nađe Mitrovića, ali interveniše Fabijan Šer.

22. minut - Još jedan udarac ka golu Srbije... "Orlovi" previše prostora ostavljaju rivalima, koji imaju dovoljno vremena da se nameste i zaprete Milinkoviću Saviću.

20. minut - GOOOL! VODI ŠVAJCARSKA - 0:1. U jeku inicijative "orlovi" su primili gol... Prošao je po levoj strani Rodrigez, bio je potpuno sam, vratio je loptu do Vargasa, on je prosledio do Šaćirija, a desno krilo "sajdžija" je poslalo loptu iza leđa Vanje Milinkovića Savića.

19. minut - Opasni su "orlovi" po levoj strani. Kostić prilično "maltretira" Vidmera, koji mu ne može ništa, ali je sada izostao dobar centaršut.

15. minut - Evo i prvog žutog kartona na meču... Dobija ga Vidmer, koji je rukama zadržao Kostića.

14. minut - Opasno je sada bilo pred našim golom. Prošao je po levoj strani Ruben Vargas, poslao je povratnu loptu do Frojlera, čiji je udarac izblokiran.

11. minut - Kakvu smo šansu imali! Tadić je pasom na desnoj strani izbacio dva igrača, lopta je došla do Živkovića, koji se lepo namestio i šutirao, ali je pogodio stativu! Lopta se potom odbila do naših napadač, koji se nisu dobro snašli.

5. minut - Imali smo prvu šansu na meču! Nikola Milenković je probao posle kornera, ali je poslao loptu pored gola. Šteta!

4. minut - Muče se naši fudbaleri na samom početku kako bi izneli loptu i uspostavili inicijativu, budući da je na samom početku rival nešto opasniji.

1. minut - Počeo je meč, i to ne kako su "orlovi" očekivali. Švajcarci su odmah napali, tukao je prvo Džaka, onda i Embolo, ali je Vanja Milinković Savić uspeo da spase Srbiju!

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 2:3 (2:2)

Stadion: "974". Strelci: Mitrović u 27. i Vlahović u 35. minutu za Srbiju, a Šaćiri u 20, Embolo u 44. i Frojler u 48. za Švajcarsku. Sudija: Fernando Rapalini (Argentina). Žuti kartoni: S. Milinković Savić, Rajković, Pavlović, Gudelj, A. Mitrović, Milenković (Srbija), Vidmer, Vargas, Džaka, Šer (Švajcarska).

SRBIJA: V. Milinković Savić - Milenković, Veljković (od 55. Gudelj), Pavlović - Živković (od 78. Radonjić), Lukić. S. Milinković Savić (od 68. Maksimović), Kostić - Tadić (od 78. Đuričić) - Vlahović (od 55. Jović), Mitrović.

ŠVAJCARSKA: Kobel - Vidmer, Akanđi, Šer, Rodrigez - Frojler, Džaka - Šaćiri (od 69. Zakarija), Sou (od 68. Fernandeš), Vargas (od 83. Fasnaht) - Embolo (od 90+6. Okafor).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 75

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati