Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

27. 11. 2022. 12:55 2

Japan to nije zaslužio! Kostarika slavi

Kostarika je uspela da ostane u igri na ovom Mundijalu pošto je uspela da savlada Japan, pa se situacija u grupi E prilično zakomplikovala. Danas su na stadionu "Ahman Bin Ali" u Al Rajanu uspeli da slave sa 1:0 (0:0) golom u finišu utakmice.

Japanci su bili malo opasniji rival, ali ne jer su stvorili neke velike šanse, već zbog Kostarikanaca koji kao da nisu ni pomišljali da stignu do gola azijskog tima u prvom poluvremenu.

Svega tri šuta van okvira gola Kostarike su premalo za prvo poluvreme da bi se ugrozio Japan, gledali smo donekle i uspavanku, jedva čekali drugo poluvreme da neko napadne, pretpostavili smo da će to biti Kostarika koja nije imala šta da izgubi više jer im je pobeda bila imperativ.

Sa druge strane, Japanci su bili i više nego oprezni, ali su pojačali tempo u drugom poluvremenu.

Činilo se da je Japan nešto ozbiljnija ekipa u ovom trenutku, neretko su stizali u drugom poluvremenu do kaznenog prostora, a prvu šansu je propustio Morita, Kejlor Navas je sjajno reagovao i spustio je rampu japanskom fudbaleru.

Imali su Japanci i nekoliko slobodnih udaraca na samoj ivici kaznenog prostora, ali nisu imali nekoga kao što je Kolarov bio pre četiri godine u Rusiji kada je Navas kapitulirao. Beležimo i veliki broj centaršuteva, ali ništa nije vredelo.

I onda pravo niotkuda "trikolori" stižu do gola u 81. minutu utakmice. Veliki šok za Japan, ležernost u odbrani,Fuler dobija loptu i plasira je ka golu, a golman Japana Šuiči Gonda dokazuje da će Azijati teško ikada imati kvalitetnog čuvara mreže, samo je dokačio loptu, čini se malo i amaterski. Bio je ovo prvi udarac u okvir gola Kostarikanaca.

Pokušao je Japan sa Minaminom do kraja, bio je tu i Asano, ali nije vredelo, Kostarika je upisala pobedu i ima čemu da se nada pred poslednje kolo. Imali su šansu u 88. minutu kada Mitoma probio po levom krilu, šutirao je Kamada, ali Navas je ipak najveća klasa od svih igrača danas na terenu.

Ipak, čini se da sada favoriti ove grupe, Nemačka i Španija, imaju najveće šanse za plasman u osminu finala, ali sačekajmo i njihov meč... 

Japan - Kostarika 0:1 (0:0)

Stadion: Ahmad Bin Ali. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Strelac: Fuler u 81. minutu.

Japan: Gonda, Nagatomo (od 46. Ito), Itakura, Jošida, Jamane (od 62. Mitoma), Моrita, Endo, Doan (od 67 J.Ito), Kamada, Soma (od 82. Minamino), Ueda (od 46. Asano).

Kostarika: Navas, Votson, Duarte, Kalvo, Ovijedo, Fuler, Borhes (od 89. Salas), Teheda, Tores (od 65. Agilera), Kempbel (od 95. Čakon), Kontreras (od 65. Benete).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati