Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

28. 11. 2022. 06:00 3

Ni dva poraza ne znače kraj, ni sa dve pobede se ne ide u osminu finala

Znalo se da će tako biti i pred početak Mundijala, da će utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom odlučivati o sudbini Orlova. O tome se pisalo, pričalo, a sada je vreme da se sa reči pređe na dela. Jer iako teorija kaže jedno, realnost je da Srbiji odgovaraju samo tri boda iz okršaja sa Kamerunom (danas u 11 časova).

Teoretski, ponavljamo, ništa ne bi bilo gotovo ni sa bodom, pa možda čak i sa porazom, ali o tome ne bismo smeli da razmišljamo, jer to je samo - matematika. Ako bismo izgubili ostali bismo u igri samo u slučaju da Brazil savlada Švajcarsku, zatim u poslednjem kolu i Kamerun. Mi bismo onda protiv Švajcarske tražili pobedu za kreiranje trokruga, ali kako bismo u to poslednje kolo ušli sa gol razlikom od minimum minus tri, nemojmo time ni da se zaluđujemo.

U slučaju remija, navijali bismo za pobedu Brazila nad Švajcarskom, opet onda i nad Kamerunom, s tim da bismo u poslednjem kolu morali da pobedimo. A dalje bismo mogli čak i ako bi Brazil i Švajcarska remizirali s tim da bismo onda gledali i gol razliku, jer na FIFA turnirima ona ima prednost u odnosu na međusobni skor. Srbija bi u poslednje kolo ušla sa minus dva, Kamerun bi bio na minus jedan, Švajcarska na plus jedan. Istopila bi se ta prednost pobedom Orlova od dva gola razlike.

Jasno je ipak: bolje izbeći. Jer kao što ni poraz ne znači siguran kraj tako ni dve pobede ne garantuju prolaz dalje. Ako Švajcarska savlada Brazil, a onda karioke - Kamerun, možda ni dve pobede Srbije neće biti dovoljno, jer opet - trokrug i gol razlika.

Nemojmo zato još da se hvatamo za digitron. Srce na teren, pa da probamo da uradimo što je do nas.

Za početak - tri boda protiv Kameruna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati