Fudbal

Direktno.rs

26. 11. 2022. 18:59 0

Bum, bum Mbape: Francuzi prvi u osmini finala

Reprezentacija Francuske je u izuzetno zanimljivom meču drugog kola grupe D savladala Dansku sa 2:1 na Svetskom prvenstvu u Kataru. Razliku je napravio najbolji igrač "trikolora" i najveća zvezda francuskog fudbala, sjajni - Kilijan Mbape. Prvi udarac na meču uputili su Francuzi. Dembele je centrirao sa desne strane pravo na glavu Rabiou, a Šmajhel paradom zaustavio njegov pokušaj.

Devet minuta kasnije Mbape je prvi put probio po levom boku, uposlio Kundea na drugoj strani, Šmajhel je već bio savladan, ali je loptu na putu ka golu izbacio Kristensen. U narednih 10 minuta još tri prilike. Prva za Dance u 33. minutu kada je pored gola šutirao napadač Korneliju, a onda dve za Francuze preko Žirua i Mbapea, obojica su šutirali preko gola Šmajhela.

U drugom poluvremenu videli smo sjajnu igru i ono što je falilo u prvom - golove. Prvo je u 56. minutu Mbape ubacio u "turbo" brzinu, okrenuo štopera Andersena i stuštio se ka golu Ljorisa, ali je bio neprcizan. Četiri minuta kasnije promašio je i Grizman, ali minut kasnije spasa za Dance nije bilo. Sjajno su po levoj strani kombinovali Ernandez i Mbape, posle duplog pasa sjajni napadač imao je prostora da uputi udarac, to je učinio sjajno i doveo svoj tim do vođstva.Primljen pogodak kao da je trgao Dance koji do tada nisu pokazali svoje pravo lice na Mundijalu. Krenuli su sa napadima izabranici selektora Hjulmanda. Stigli do korenera u 68. minutu. Eriksen je uputio dobar centaršut iz ugla, najbolji u skoku Francuza bio je štoper Andersen, zakačio loptu, a ona je stigla do Andreasa Kristensena kome nije bilo teško da iz neposredne blizine matira nemoćnog Ljorisa za 1:1.

Samo pet minuta kasnije mogli su "furiozni" Danci do poptunog preokreta. Lindstrem se našao u sjajnoj prilici posle akcije po desnoj strani, ali je Ljoris zaustavio njegov udarac. Nije Francuskoj trebalo puno da ponovo krene sa napadima. Vezali su "trikolori" nekoliko kornera oko 80.minuta, a odlične prilike posle njih imali su Čuameni i Rabio. Mogla su i Danci do drugog pogotka. Rezervista Brajtvajt pogodio je stativu posle sjajnog kontranapada po desnoj strani. Ono što Danska nema, a Francuzi imaju klasa je Kilijana Mbapea. Upravo je on iskoristio sjajan centaršut Grizmana i u 86. minutu doneo veliki trijumf svom timu, samim tim i plasman u osminu finala Mundijala.Danci će svoju priliku za prolazak grupe tražiti u poslednjem kolu grupne faze u direktnom okršaju sa Australijom.

Francuska – Danska 2:1

(Mbape 61, 86 – Kristensen 68)

Stadion: 974 Stadion (Doha); Sudija: Simon Marčinjak

Francuska: Loris, Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez, Čuameni, Rabio, Grizman ,Dembele, Žiru, Mbape.

Danska: Šmajhel, Andersen, A. Kristensen, Nelson, R. Kristensen, Hejbjerg, Eriksen, Mele, Lindstrem, Kornelijus, Damsgor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati