Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 11. 2022. 16:50 3

"Orlovi": Teško se spavalo posle poraza

Na konferenciji za medije reprezentacije Srbije pred trening zatvoren za javnosti, prisustvovali su Marko Grujić i Nemanja Maksimović.

- Nije na nama da razmišljamo o tome ko će igrati, siguran sam da će Sergej dati sve od sebe da igra u ponedeljak. Isto tako i Maksa (Maksimović) i svaki vezni fudbaler. Mi bismo voleli da igramo, ali sve zavisi od Sergeja jer je on veoma bitan igrač za nas. Nadamo se da će biti spreman - rekao je Grujić.

- Na turnirskim takmičenjima bitni su i golovi i žuti kartoni jer smo videli koliko je FIFA i UEFA bacila akcenat na fer-plej. Najbolje je, pak, prvo pobediti utakmicu, a onda misliti o golovima - kazao je Maksimović.

Reprezentativci su bili deo Mundijalita 2015. godine na kojem je Srbija osvojila zlato, iako je izgubila prvi meč protiv Urugvaja.
- Na Novom Zelandu smo takođe izgubili prvi meč protiv Urugvaja i tada smo znali da treba da budemo svi kao jedan. Na kraju smo i uspeli u tome. Znamo i sada da nije kraj sveta i da imamo još dve utakmice i realnu šansu da prođemo dalje. Daćemo maksimum da pobedimo Kamerun i da se tako vratimo u meč - odgovorio je na pitanje Maksimović.

- Čvrsto verujem da ako ekipa ima kvaltiet i ako postoji hemija između igrača i stručnog štaba, ekipa sigurno može da se vrati u igru posle poraza. Tako je bilo na Novom Zelandu, nadam se da će tako biti i sada, u Lisabonu i Oslu smo pokazali i karakter i kvalitet da izdržimo pritisak - dodao je Grujić.

Šta je selektor Dragan Stojković govorio skoro 20 minuta igračima na prvom treningu?

- Teško se spavalo posle poraza, i ujutru su osećanja bila pomešana jer smo razmišljali o Brazilu. Rekao nam je da je svakog dana novi list, da nema vremena za razmišljanje i da budemo jači i složniji nego ikada. Da nas ne poljulja, dodatno nas je usmerio ka cilju, a to su tri boda protiv Kameruna - rekao je Grujić.

Fizički pad u drugom poluvremenu sa Brazilom, kako se osećaju igrači sa problemima sa povredama?- Video se pad u igri, ali to je odlika evropskih ekipa na ovom turniru. Nemci protiv Japana, pa čak i Kamerun protiv Švajcarske. Skoro svuda je zima i treba vremena da se naviknemo, ne samo nama, već i drugim ekipama. Svi su sa nama, trenirali su sto posto, nadam se da će biti sa nama - kazao je Maksimović.

Kamerun?

- Večeras ćemo po planu i programu pogledati prvi video materijal Kameruna, sigurno će biti i veče pred utakmicu. Bićemo maksimalno spremni, nema izgovora, uspeh ne dolazi u obzir i ne razmišljamo o tome. Moramo da ispravimo loše stvari protiv Brazila i da uzmemo tri boda - jasan je Grujić koji je potom istakao da se nada da će Aleksandar Mitrović biti u potpunosti spreman za Kamerun.

- Znamo njegov mentalitet, veliki je radnik, a siguran sam da će postići gol na turniru i tako pomoći svojoj ekipi - dodao je on.
- Kamerun ima veliki broj kvalitetnih igrača, mogli smo da primetimo da imaju veoma brze igrače u napadu, kontranapadu. Najbitnije je da dobro kontrolišemo njihov kontranapad, da reagujemo dobro i da pobedimo Kamerun - smatra Maksimović.

- Opasna ekipa, mnogo dobrih pojedinaca, a posebno bih izdvojio Angisu iz Napolija. On je motor ekipe, moramo da odigramo dobro u tom delu terena i zaustavimo njegove lopte ka napadačima. Ako to uradimo, uspećemo da pobedimo - rekao je Grujić.

Meč drugog kola grupe G između Srbije i Kameruna na programu je 28. novembra od 11 sati po srpskom vremenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati