Fudbal

I. V.

26. 11. 2022. 13:41 32

Ljupko Petrović: Otkud nama pravo da budemo toliko prepotentni?!

Očekivano, Srbija je poražena od Brazila - 0:2. Neočekivano, Srbija je odigrala kukavički. I time zatvorila usta onima koji su pre početka Mundijala govorili da će Orlovi biti šampioni sveta! Bože, sačuvaj, kakvo neznanje, neopreznost i ko zna što još i za čije uši se taj lažni optimizam širio...

Ljupko Petrović, legendarni trener, bez dlake na jeziku, čudio se takvom optimizmu bez pokrića.

- Uoči starta Svetskog prvenstva iznenadio sam se prepotentnošću naših reprezentativaca i mnogih oko njih, ispostavilo se, nažalost, da optimizam nije imao pravo uporište, ili pokriće, svejedno. Negde je zapelo, zakočilo… Izgubili smo se na putu želja i onoga što je zaista potrebno da bi se nadmudrio skup fantastičnih pojedinaca okupljenih pod zastavom Brazila. Kao da iznenađenjima, bar što se mene lično tiče, nije bilo kraja, biću iskren do korica, nisam uopšte verovao da Brazilci mogu timski da izgledaju tako dobro, gotovo besprekorno. Komplimenti, gospodo. Brzina, prodornost, tehnika, oslobađanje lopte, šutevi, šanse, golovi… Za najvišu ocenu - kaže Petrović za Sport klub i nastavlja:

- Istina je i da smo odolevali u prvom poluvremenu, ali nismo nagovestili da možemo, eventualno, da zapretimo. I onda, kad padne koncentracija, kad noge prestanu da slušaju, kad se ne trči po zahtevima nametnutog nivoa. Još smo dobro i prošli, čuvar mreže Vanja Milinković-Savić je spasao dva, tri gola... Preostaje nam da priznamo da smo izgubili od znatno boljeg sastava i što pre se prešaltujemo na ono što je pred nama, a malo je vremena, ponedeljak je na vratima, zbogom Brazilu, okrećemo se Kamerunu.

Aleksandar Mitrović nije fit?

- Rekao je Piksiju - pročitao sam - kako je spreman za Brazil i zato se, od prvog minuta, našao u sastavu, zar bi se neko u takvim okolnostima, odrekao odličnog napadača, gol mašine... bez obzira na njegovo poduže odsustvo na Ostrvu. Mitrović je, zaključujem, zaslužio da se pojavi u prvom meču Srbije na Mundijalu u Kataru, ali, mučio se, nije se video protiv Brazila, Piksi je morao ranije da ga zameni. Činjenica od koje se ne može pobeći, pa ipak, nije nam Mitrović kriv što smo izgubili.

Gde stanuju krivci?

- Oni su na raznim adresama, pripadaju Brazilu, a došli su u Katar da osvoje svet. Zasad im najviše prete Francuzi - otkrio je Ljupko Petrović, bivši vojskovođa Crvene zvezde, trener koji se popeo na krov Evrope, za Sport Klub.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati