Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: sportske.net ]

25. 11. 2022. 13:06 8

ČUDESNO Iran iznenadio ceo svet!

Iran je pobedio Vels 2:0 golovima u 98. i 100. minutu. Ovo je njihov prvi trijumf nad nekom evropskom selekcijom u svojoj istoriji. I sada imaju realne šanse da odu u osminu finala, u poslednjem kolu igraju protiv Amerike.

Velšani su prvi zapretili, Kifer Mur je imao dobru priliku u 12. minutu igre - bez gola za igrača Bornmuta. Uzvratili su Iranci. Selekcija koju predvodi Keiroš dolazi do gola, koji je opravdano ponšten zbog ofsajda. Lepa kombinatorika, ali Golizadea i Azmun su se malo zaigrali.

Sa 0:0 se odlazi na pauzu. U drugom poluvremenu reprezentacija Irana preuzima inicijativu - neverovatne šanse su propustili u 52. minutu. Prvo je Azmun sjajno pobegao odbrani i šutirao, ali pogađa stativu.

Odbitak dolazi do Golizade koji sjajno šutira, ali on "overava" Henesijevu stativu koji posle još jednog odbitka konačno dolazi do lopte. Velšani nastavljaju da prave grešle, Taremi u kontru, ali pokušaj napadača Porta je izblokiran.

Iran odlično igra, još jedna velika prilika u 73. minutu. Eztolahi odlično šutira, ali Henesi skida čist gol.

Konačno smo videli nešto malo više i od Velsa. Odlična povratna Mura za Dejvisa, jak šut defanzivca Totenhema, ali golman Irana odbija u korner. U 86. minutu golman Henesi pravi veliku grešku. Golman Velsa istrčava van svojih 16 metara, ruši Taremi, ali sudija na iznenađenje svih pokazuje samo žuti karton. Usledio je poziv VAR-a, odluka je preinačena u crveni karton za golmana "zmajeva". Ovo je ujedno bio i prvi crveni na tekućem Mundijalu.

Kada smo mislili da će doći do podele bodova - GOL! Iran dolazi do pobede prelepim pogotkom Češmija u 98. minutu za slavlje od 1:0. Usledio je raspad Velsa, Iran u 11. minutu nadoknade dolazi do 2:0 golom Ramina i to je overa velikih tri boda.

Vels - Iran 0:2 (0:1)

Stadion Ahmad bin Ali. Kapacitet: 45.032; Sudija: Mario Eskobar (Gvatemala). Strelci: Češmijev u 98. i Ramin u 100. minutu.

VELS: Henesi, Mefam, Rodon, Dejvis, Roberts, Ampadu, Remzi, Vilijams, Vilson, Mur, Bejl.

IRAN (4-4-2): Hoseini, Rezajan, Puraligandži, Hoseini, Mohamadi, Golizade, Nurolahi, Ezatolahi, Hajsafi, Azmun, Taremi. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati