Fudbal

Milan Zarić

25. 11. 2022. 07:23 9

Brazil je KLASA ZA NAS: Sad je BITI ILI NE BITI

Fudbaleri Srbije su se nadali čudu na startu Mundijala, ali je razlika u kvalitetu bila ogromna. Moćni Brazilci su "orlovima" očitali lekciju, slavili su sa 2:0, pa će izabranici Dragana Stojkovića Piksija u naredna dva meča, protiv Kameruna i Švajcarske, morati da pruže mnogo kvalitetniju igru ako žele u nokaut fazu.

Bili su "orlovi" puni samopouzdanja uoči duela sa "kariokama", pucali su na visoko, nisu se u izjavama bojali jačeg protivnika, govorili kako "nemaju krila" i "ne lete"... Međutim, na terenu je viđena potpuno drugačija priča, Brazilci, glavni kandidati za "boginju", jednostavno su bili bolji i zasluženo slavili.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su u prvom poluvremenu uglavnom bili dobro postavljeni, pa ni Brazilci nisu imali previše prilika. A i ono što su imali, zaustavljali su defanzivci i golman Vanja Milinković Savić.

A onda - u drugom poluvremenu je "pukla" odbrana, Nejmar, Rišarlison, Vinisijus i društvo su imali previše prostora, a kada se to desi - onda spasa jednostavno nema.

Imali su naši momci sreće u 60. minutu, kada je projektil Aleksa Sandra uzdrmao stativu, ali spasa nije bilo tri minuta kasnije, kada je Rišarlison pogodio praznu mrežu, a onda i desetak minuta kasnije makazicama zapečatio sudbinu "orlova".

Nisu uspeli fudbaleri Srbije na naprave iznenađenje, pa sada nemaju kud - u naredna dva meča moraju da budu pravi i da osvoje dovoljan broj bodova za plasman u nokaut fazu.

Kapiten Dušan Tadić uverava da će "orlovi" u tome uspeti...

- Moramo da protiv Kameruna i Švajcarske vidimo šta možemo bolje. Biće skroz drugačije. Imamo dve jako bitne utakmice, idemo da pobedimo i da prođemo u drugi krug - rekao je lider "orlova" i Ajaksa.

Prvo "finale" za Srbiju biće u ponedeljak od 11 sati protiv Kameruna. Na tom meču jednostavno ne sme da bude kiksa, jer bi svaki rezultat osim pobede izabranike Dragana Stojkovića praktično eliminisao iz svake priče za plasman u osminu finala.

A pobede li fudbaleri Srbije "lavove", doći će u situaciju da u petak, 2. decembra sami odlučuju o svojoj sudbini i da eventualnom pobedom izbore plasman u osminu finala. Gledajući iz ove perspektive, šest bodova bi "orlove" odvelo u osminu finala, a po nekim kalkulacijama možda bi i četiri boda (tri protiv Kameruna i bod sa Švajcarskom) bilo dovoljno, ali bi onda "sajdžije" morale da izgube od Brazila sa makar tri gola razlike.

Ono što je u ovom trenutku bitno, jeste da Srbija i dalje sve drži u svojim rukama, ali je jasno i to da u naredna dva meča mora mnogo bolje i hrabrije ako želi dalje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati