Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 11. 2022. 20:27 3

Već stižu pozivi za Dijabatea, šta Partizan planira na zimu?

Kiksevi protiv Javor Matisa i Spartaka, oba u Humskoj, pokvarili su odličan utisak koji je ekipa Partizana ostavila od dolaska Gordana Petrića na čelo stručnog štaba. Zbog ta dva kiksa, duplirao se Partizanov zaostatak za Zvezdom, sa pet na deset bodova razlike i sada bi samo nekim čudom tim iz Humske mogao da na proleće napravi nekakav preokret.

- Što se tiče prvenstva, nije najidealnije kako smo želeli, ali smo na polovini prvenstva, i dok postoji šansa, treba se boriti da budemo šampioni. Zvezda ima veliku prednost - svestan je Ivica Kralj, sportski direktor Partizana.U razgovoru za Una TV, Kralj je kao pozitivnu stranu izdvojio odlične rezultate u Ligi konferencija, u teškoj grupi sa Nicom, Kelnom i Slovackim, pa je Partizan ostao jedini srpski predstavnik na evropskoj sceni u drugom delu sezone.

- U Evropi smo prošli tešku grupu, tu smo prezimili i to je veliki uspeh Partizana, pa smo u celini polovično zadovoljni - zaključio je on.
Ono što sada navijače Partizana najviše zanima jesu potezi kluba tokom duge zimske pauze i koja pojačanja bi uskoro mogla da stignu u Humsku.

- Biće pojačanja. Zavisi to i od odlazaka, pa ne mogu konktretno da kažem i koje su pozicije. Ali, svakako radimo poslednjih par meseci, gledamo i analiziramo igrače koji su nam potrebni. U svakoj liniji bićemo jači i kvalitetniji na proleće - rekao je Kralj.

Mogući su, naravno, i odlasci, ali to za odličnog krilnog igrača Fusenija Dijabatea ove zime - ne važi.

- Konkretno, Dijabate je dobrim igrama u Evropi skrenuo pažnju na sebe, bilo je nekih kontakata i poziva, ali navijači ne treba da brinu, on će sigurno ostati i u narednom periodu u Partizanu. Videćemo, ima poziva za pojedine igrače, to će se zbog Svetskog prvenstva malo i odužiti, ali što se tiče odlazaka, velikih promena sigurno neće biti - rekao je Kralj.Maksimalna pažnja svetske fudbalske javnosti sada je usmerena na Katar gde 20. novembra počinje Mundijal. Nekada istaknuti reprezentativac naše zemlje je izneo svoja očekivanja od srpskih "orlova".

- Možemo da napravimo dobar rezultat, mi smo optimistični kao nacija, ali moje mišljenje je da je veliki uspeh i samo učešće na Svetskom prvenstvu i zato ne treba stavljati veliki pritisak na igrače. Pokazali smo kvalitet, verujem u igrače i selektora, a mi im dobrim željama dajemo dodatni vetar u leđa.

Dobar uspeh bi bio da prođemo taj prvi krug, a posle svašta može da se desi. Pokazali smo u kvalifikacijama da možemo da se nosimo sa najvećima, pa zašto to ne bi mogli da pokažemo i protiv Brazila, iako isto vrede bodovi i protiv Brazila i protiv Kameruna - zaključio je Kralj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati