Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

14. 11. 2022. 18:55 5

Crvena zvezda želi najboljeg strelca ruske lige?

Crveno-beli, prema informacijama koje donose ruski mediji, žele najboljeg strelca tamošnje Premijer lige, napadača Orenburga Vladimira Sičevoja. Crvena zvezda je pobedom u Surdulici u nadoknadi vremena obezbedila mirnu zimu i deset bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ekipu Partizana. I pre tog meča, šef struke crveno-belih Miloš Milojević naglasio je da će klubu biti potrebna "sveža krv" na proleće, a kako stvari stoje u upravi šampiona Srbije uveliko rade na angažovanju pojačanja.

Kako prenose ruski mediji, Crvena zvezda je poslala ponudu tamošnjem članu Premijer lige Orenburgu za napadača Vladimira Sičevoja, koji je u 15 kola postigao čak 14 golova. Zajedno sa Holanđaninom iz moskovskog Spartaka Kvinsijem Promesom, Sičevoj je vodeći na listi strelaca ruskog šampionata, što je bila dovoljna referenca za upravu crveno-belih da opipa puls ruskog kluba, ali i ovog igrača.
Činjenica da zbog situacije u Ukrajini ruski igrači trenutno nisu baš dobrodošli širom Evrope mogla bi da bude plus za Crvenu zvezdu. Ono bitnije, Sičevoj očigledno poseduje kvalitet, a crveno-belima je napadač preko potreban.

Nema dileme da je povratak Aleksandra Pešića bio dobar potez, ali angažovanje Kalife Kulibalija bez dileme je jedan u nizu promašaja. Na ovoj poziciji Zvezda ima još mladog, ekstratalentovanog Jovana Mijatovića, ali bi svakako angažovanje trenutno prvog strelca Premijer lige Rusije dodatno zaoštrio konkurenciju pred odlučujuće bitke na proleće.

Crvena zvezda je prethodno angažovala već jednog ruskog igrača, u Ljutice Bogdana stigao je 19-godišnji ofanzivni vezista Jegor Prucev, koji je odigrao jedan meč za crveno-bele ove jeseni. Sičevoj je karijeru počeo u Simferopolu, igrao je za Krimteplicu, a pre Orennurga i za Irtiš iz Omska. Ove sezone je pojačao Orenburg i igra najbolju sezonu u karijeri. Na Transfermarketu procenjen je na 500.000 evra. Ruski mediji navode i da je Crvena zvezda već poslala ponudu, kao i da Sičevoj ima u ugovoru određenu otkupnu klauzulu, ali ne navode o kojoj se cifri radi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati