Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

12. 11. 2022. 18:05 0

Ludački preokret Totenhema uz "7 plus"

U popodnevnom terminu od 16 časova gledali smo čak pet mečeva i ponovo je bilo uzbudljivo - Totenhem je nakon ludačkog preokreta pobedio Lids rezultatom 4:3, dok je Liverpul savladao Sautempton - 3:1. Lester je nastavio svoj čudesni niz pobedom nad Vest Hemom u gostima - 0:2, Notingem Forest je savladao Kristal Palas - 1:0, dok je Bornmut ponovo razbio Everton - 3:0.

Jirgen Klop je izveo praktično najjači sastav, mada je izostavio rovitog Konatea, koga je menjao Džo Gomez. Liverpul je odlično otvorio meč, Firmino je posle Robertsonovog prekida glavom pogodio za 1:0.

Ipak, Če Adams je iznenadio sve, takođe je bio na pravom mestu i glavom izjednačio na 1:1. Onda je na scenu stupio Darvin Nunjez. Urugvajac je najpre iskoristio fenomenalan pas Eliota za 2:1 u 21. minutu, da bi u 42. posle Robertsonove povratne samo postavio nogu za 3:1. Iako je u drugom poluvremenu bilo prilika, i pred golom Liverpula, promene rezultata nije bilo, pa su Redsi osvojili važne bodove.

Totenhem je još jednom pokazao da se muči ove jeseni protiv svakog rivala. Lids je poveo već u 10. minutu, neverovatni Samervil je ponovo postigao gol posle asistencije Aronsona. U 25. minutu Kejn je bio na pravom mestu nakon kornera, mada će se o ovoj situaciju polemisati pošto su gosti tražili prekršaj nad golmanom Melijeom, ali on nije dosuđen.
Lids je zato kaznio novu lošu reakciju odbrane Totenhema, Kristensen je proigrao Rodriga Morena koji je izbegao ofsajd zamku i iz prve matirao Ljorisa za 1:2. Totenhem je u drugom poluvremenu ponovo uspeo da se vrati u meč, Kejn je šutirao u 51. minutu, Melije je odbranio, a na odbijenu je naleteo Ben Dejvis za 2:2. Međutim, igra Totenham se po ko zna koji put raspala ove sezone, a Lids je to znao da kazni. Bentankur je izgubio loptu, tražio je nepostojeći faul, usledio je brz napad, a onda je Moreno ponovo izveo majstoriju, iskosa sa leve strane od stative je po drugi put matirao Ljorisa za 2:3!

I opet, Totenhem je odjednom proigrao, stupio je na scenu upravo Bentankur koji je postigao dva brza gola u 81. i 83. minutu. Prvo je naleteo na jednu odbijenu, a potom je kao na tacni dobio asistenciju od Kuluševskog za preokret i 4:3!Na drugom kraju Londona, Vest Hem je ugostio Lester, a ponovo je u centru pažnje bio Džejms Medison. Samo dan nakon što mu je ostvaren san pozivom Gereta Sautgejta za SP, Medison je prvo postigao novi gol, poslao je loptu pod prečku, a onda je u 25. morao da napusti teren zbog povrede zadnje lože, pa ostaje pitanje da li će biti spreman za Mundijal.

Lester je u finišu prvog poluvremena imao veliku šansu da duplira prednost, ali je Tilemansov penal sjajno pročitao Fabijanski.

Bornmut je tokom nedelje razbio Everton u Liga kupu, a onda je danas bio ubedljiv i u meču u kom su se sastali najjači sastavi - 3:0. Opet je blistao Tavernije, koji je pogodio i asistirao, a onda je konačnih 3:0 postavio Entoni.

I u poslednjem meču, Notingem Forest je upisao treću pobedu i to veoma važnu protiv Kristal Palasa - 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Gibs-Vajt u 54. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati