Fudbal

Direktno.rs

06. 11. 2022. 20:10 0

Lacio iskoristio poklon Rome i zavladao Rimom

Fudbaleri Lacija savladali su Romu sa 1:0 na "Olimpiku" u meču 13. kola italijanske Serije A. "Vučica" je imala prednost svojih navijača, ali su se pobedi radovali nominalni gosti.

Trener Lacija Mauricio Sari nije mogao da računa na Sergeja Milinkovića Savića, na klupi je ostao nedovoljno oporavljeni Ćiro Imobile, ali se to nije osetilo na igri njegovog tima koji je trijumfovao u 159. derbiju "Dela kapitale".

Fudbalsku uspavanku gledali smo u prvih pola časa na "Olimpiku", a onda je defanzivac Rome Ibanjez neshvatljivo krenuo da dribla u svom šesnaestercu, napravio ogromnu grešku, poklonio loptu Pedru, a ovaj pronašao Felipea Andersona kome nije bilo teško da postigne gol za prednost Lacija.

Primljeni pogodak trgao je fudbalere Žozea Murinja koji su morali da zaigraju mnogo agresivnije. Mogla je "vučica" do izjednačenja posle samo pet minuta, Zaniolo je prvi put našao prostor za udarac, sjajno gađao, ali je lopta završila na prečki Provedelovog gola.

Pokušao je Murinjo sa izmenama na startu drugog poluvremena. U igru su ušli Čelik, Volpato i El Šaravi, a igra se preselila na polovinu Lacija.

Međutim, teško je išlo Romi, "vrtela" se "vučica" oko šesnaesterca Lacija, ali izgledne prilike nije bilo.

Dileme oko pobednika mogao je da reši Felipe Anderson sjajnim udarcem sa distance u 73. minutu, tada se istakao Rui Patrisio i ostavio svoj tim "u životu".

Minut kasnije reagovao je Murinjo i u igru ubacio Nemanju Matića i Andreu Belotija.

Zbog brojnih prekida igralo se do 100. minuta, ali svejedno nedovoljno da Roma stigne do boda.

Tako je Lacio pretekao gradskog rivala na tabeli i izbio na treće mesto sa 27 bodova, dva više od večerašnjeg protivnika koji je na petom mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati