Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 11. 2022. 23:08 0

LUDA ZAVRŠNICA Totenhem i Ajntraht u osmini finala LŠ!

Ludo veče u Ligi šampiona! Grupa D bila je objektivno najzanimljivija pred početak današnjeg dana i u potpunosti je opravdala očekivanja. Smenjivali su se Totenhem, Ajntraht, Marselj i Sporting na prva dva mesta. Svako je u nekom momentu imao rezultate koji ih vode dalje i bilo je neizvesno sve do samog kraja.

Ali na kraju - Totenhem ide dalje kao prvi, Ajntraht kao drugi, a Sporting će u Ligu Evrope! Sve je "zakuvano" u drugom poluvremenu, u kojem su Nemci uspeli da dođu do preokreta protiv Sportinga (1:2), dok je Totenhem poravnao na Velodromu protiv Marselja, a u nadoknadi je stigao i do trijumfa (1:2).

Sporting je poveo preko Artura Gomesa u 39. minutu i delovalo je da ima sve pod kontrolom sve do 62. minuta kada je dopustio nespretan penal, koji je bez ikakvih problema realizovao Kamada. Samo deset minuta kasnije, novi šok za sve prisutne na stadionu "Hoze Alvalade", pošto je Kolo Muani sjajno pobegao odbrani domaćeg tima posle dodavanja Knaufa za konačan rezultat utakmice.Olimpik je verovatno tragičar večeri. Mogao je Kolašinac da bude heroj domaćih, ali je u 88. minutu promašio nemoguće sa tri metra glavom. Prethodno je domaći tim bio u prednosti zbog gola Embembe iz drugog minuta nadoknade, dok je Lengle doneo izjednačenje u 54. minutu nakon sjajnog centaršuta Perišića. Na kraju je sve bilo potpuno tragično za domaće, jer je Totenhem u nadoknadi preko Hojbjerga postigao gol iz kontre.Grupa u kojoj je sve bilo koliko toliko jasno je Grupa A u kojoj je bilo potrebno da Liverpul dobije Napoli sa četiri gola razlike, baš kao što je to morao da učini Rendžers kako bi došlo do pomeranja. Međutim, to se nije desilo. Ajaks je bez većih problema dobio Škote na "Ajbroksu" (1:3) u utakmici u kojoj su pojedini navijači domaćeg tima počeli da napuštaju stadion još tokom prvog poluvremena.

Za to su bili najzaslužniji Berghuis i Kudus. Prvi je već u 4. minutu šokirao škotski klub, a drugi je na isteku pola časa igre duplirao vođstvo tima za koji nastupa i naš Dušan Tadić, kojem je malo nedostajalo da bude asistent, ali je drugi pogodak Kudusa iz 56. minuta poništen zbog ofsajd pozicije.

Možda i ubedljivo utakmica sa najmanje dešavanja viđena je na Enfildu, između Liverpula i Napolija. VAR je imao udela u tome, jer je zbog ofsajda od nekoliko milimetara u 53. minutu poništio pogodak Ostigarda. Prekid da bi se pregledala ova situacija trajao je skoro tri minuta. Ipak, gol je na kraju stigao na drugoj strani terena. Igrao se 86. minut kada je Liverpul izvršio opsadu, prvo je Darvin Nunjez šutirao sjajno, a golman je sklonio loptu sa gol-linije, koju je unutra ugurao Mohamed Salah. U nadoknadi je i Nunjez uspeo da se upiše u strelce, i to čak u osmom minutu nadoknade.I u Grupi C je već sve unapred bilo jasno. Znalo se da će Bajern ići dalje sa prvog mesta, Inter sa drugog u nokaut fazu, a da će Barselona morati da ode u Ligu Evrope. Samim tim, i rezultati su bili očekivani - videli smo trijumfe Bavaraca i Katalonaca. Barselona je odigrala najinteresantniji meč večeri, barem kada su golovi u pitanju, pošto je na "Dusan Areni" u Plzenju slavila protiv Viktorije - 2:4 (0:2).

Posle prvog poluvremena gde je sve išlo kao poručeno za goste posle pogodaka Alonsa u 6. minutu i Toresa u 44. minutu, usledili su manji potresi u nastavku kada je Hori sa bele tačke u 51. minutu prvo smanjio prednost Barse. Ipak, Tores je ponovo uspeo da vrati goste u vođstvo samo tri minuta kasnije, pre nego što je Hori ponovo raspalio atmosferu u Plzenju u 63. minutu. Međutim, nisu mogli Česi do iznenađenja, pošto je Tore uspeo da postigne gol i da se istovremeno povredi u 75. minutu, ujedno postavivši konačan rezultat.

Bajern je na "Alijanc Areni" uspeo da pobedi Inter u meču u kojem će gosti imati dosta prigovora na suđenje, što zbog minimalnih ofsajda, što zbog nedosuđenih penala i poništenih golova. Ipak, Italijanima su presudili Pavar u 32. minutu i Čupo-Motang u 72. minutu, pa Bavarci besprekorni idu dalje.

Grupa A

Liverpul - Napoli 2:0 (0:0)

(Mohamed Salah 85, Darvin Nunjes 90+6.)

Rendžers - Ajaks 1:3 (0:2)

(Džejms Tavernije 86. (penal) - Stiven Berghuis 4, Mohamed Kudus 29, Fransisko Konseisao 89.)

Grupa B

Porto – Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

(Taremi 5, Eustakio 24, Markano 90+5 (autogol))

Leverkuzen - Klub Bliž 0:0 (0:0)Grupa C

Bajern - Inter 2:0 (1:0)

(Benžamin Pavar 32, Erik Čupo Moting 72.)

Viktorija Plzenj - Barselona 2:4 (0:2)

(Tomas Kori 51. (penal), 63. - Markos Alonso 7, Feran Tores 45, 53, Pablo Tore 75.)

Grupa D

Marsej - Totenhem 1:1 (1:0)

(Šansel Mbemba 45+2. - Klemen Lengle 54.)

Sporting - Ajntraht 1:2 (1:0)

(Artur Gomeš 39. - Daiči Kamada 62. (penal), Randal Kolo Muani 72.)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati