Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2022. 23:16 1

Atletiko promašio penal u 100. minutu i ispao!

Pucalo se na sve strane u večerašnjim utakmicama Liga šampiona, a ostalo je još mnogo stvari koje će se rešavati u poslednjem kolu. U utakmici Atletika i Bajer Leverkuzena desilo se nešto neverovatno. Bilo je 2:2 i sudija je svirao kraj utakmice. Međutim, nakon žalbi koje su uložili fudbaleri Atletika glavni arbitar je odlučio da pogleda VAR.

Na kraju, penal je dosuđen za Atletiko, a Karasko je promašio. Ni dva odbitka nisu bila dovoljna fudbalerima Čola Simeonea.

Atletiko i Leverkuzen su završili takmičenje u Ligi šampiona, dok će se Briž i Porto boriti za prvo mesto. Belgijanci u gostima protiv Leverkuzena, a Porto protiv Atletika na "Vandi".

Ajaks je svoje takmičenje u Ligi šampiona i zvanično okončao u grupnoj fazi. Odlično su počeli fudbaleri sa "Johan Krojf Arene". Već u trećem minutu, Berhuis je imao neverovatnu šansu, ali je pogodio stativu.

Ajaks je nastavio da napada i imao još neke šanse, ali je promašaj Dušana Tadića u 39. minutu nešto što je utakmicu prevagnulo na stranu Liverpula. Morao je bolje Dušan Tadić. Imao je vremena da se namesti i iskoristio ga je na pravi način, ali je sa nekih 7-8 metara iskosa šutirao direktno u Alisona.

Samo nekoliko minuta kasnije, Salah je prebacio Pasvera i pred poluvreme, u najgorem momentu, Liverpulu doneo prednost.

Imao je i Nunjez imao priliku u poslednjim sekundama prvog dela, ali se obrukao.Drugo poluvreme je počelo sjajno po Liverpul. Već u 49. minutu je bilo 2:0, a gol je postigao Nunjez nakon kornera koji je izveo Robertson.

Konačnih 3:0 postavio je Eliot tri minuta kasnije. Do kraja je Ajaks imao nekoliko prilika da smanji prednost Liverpula, međutim ništa konkretno nisu napravili.

U drugoj utakmici ove grupe, Napoli je Nastavio da gazi. Stradao je Rendžers, a rezultat je bio 3:0.

Golove za Napolitance postigli su Simeone dva puta, na sjajne asistencije bekova, prvo Di Lorenca, a potom i Maria Ruija

Konačnih 3:0 postavio je Norvežanin Ostigard, kome je Raspadori pomogao da se po prvi put u karijeri upiše u Ligi šampiona.

Napoli je prvi sa maksimalnih 15 poena, dok Liverpul ima 12. Obe ove ekipe su obezbedile prolaz, a Napoli ako želi da zadrži prvu poziciju sme da izgubi u poslednjem kolu na Enfildu sa najviše tri gola razlike.Čudo i pobeda od četiri gola razlike, Rendžers bi odvela u Ligu Evrope, ali tako nešto se sigurno neće desiti. U svakom slučaju, Ajaks je duboko razočarao.

ilo je napeto i u grupi D. Dugo je vodio Sporting protiv Totenhema, koji je stigao do izjednačenja u 80. minutu. U 96. Kejn je postigao gol za pobedu i ogromnu radost navijača Sparsa. Međutim, zbog ofsajda, gol je poništen i Totenhem će morati još malo da sačeka na nok-aut fazu.

U drugoj utakmici, Ajntraht je savladao Marsej sa 2:1. Još uvek sve četiri ekipe imaju priliku za prolaz, a nijedna nije sigurna.

GRUPA A

Ajaks - Liverpul 0:3 (1:2)

(Mohamed Salah 42, Darvin Nunjes 49, Harvi Eliot 52)

Napoli - Rendžers 3:0 (2:0)

(Đovani Simeone 11, 16, Leo Ostigard 80)

GRUPA B

Klub Briž - Porto 0:4 (0:1)

(Mehdi Taremi 33, 70, Evanilson 57, Stefen Eustakio 60)

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen 2:2 (1:2)

(Janik Karasko 22, Rodrigo de Pol 50 - Musa Dijabi 9, Kalum Hadson-Odoi 29)

GRUPA C

Inter - Viktorija Plzenj 4:0 (2:0)

(Henrik Mhitarjan 35, Edin Džeko 42, 66, Romelu Lukaku 87)

Barselona - Bajern Minhen 0:3 (0:2)

(Sadio Mane 10, Erik Maksim Čupo-Moting 31, Benžaman Pavar 90+5)

GRUPA D

Totenhem - Sporting Lisabon 1:1 (0:1)

(Rodrigo Bentankur 80 - Markus Edvards 22)

Ajntraht Frankfurt - Olimpik Marsej 2:1 (2:1)

(Daiči Kamada 3, Kolo Muani 27 - Mateo Genduzi 22)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati