Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

05. 10. 2022. 23:08 0

Haland i Siti dominirali, Čelsi razbio Milan

Mančester siti je opravdao ulogu favorita velikom pobedom od 5:0 protiv Kopenhagena, a posebno se istakao Erling Haland. Reprezentativac Norveške postigao je prva dva gola u sedmom i 32. minutu, sedam minuta kasnije autogol je postigao Koholava, da bi u drugom poluvremenu Rijad Marez sa penala u 55. i Hulijan Alvarez u 76. minutu zaokružili maestralnu partiju "građana" u Mančesteru.

Ubedljiva je bila i Borusija Dortmund koja je u Sevilji savladala domaćina rezultatom 4:1. Sve je bilo gotovo praktično već u prvom poluvremenu, Andalužane je načeo Rafael Gerero u šestom minutu, da bi Džud Belingem i Karim Adejemi golovima u 41. i 43. minutu napravili još veći problem domaćinu.

Sevilja je preko En Nesirija u 51. minutu pokušala da se vrati u meč, ali nada je utihnula u 75. minutu kada je pogodio Julijan Brant. Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj odigrao je čitav meč, međutim nije mogao da spreči poraz od Dortmunda koji ima šest bodova, tri manje od lidera Mančester sitija. Sevilja i Kopenhagen imaju po jedan.

Više sreće imali su Dušan Vlahović i Filip Kostić koji su sa Juventusom savladali Makabi iz Haife u Torinu rezultatom 3:1. "Bjankoneri" su poveli u 35. minutu golom Adrijena Rabioa, da bi u 50. proradila veza Vlahović - Di Marija nakon čega je Srbin zatresao mrežu Izraelaca. Pogodio je Vlahović još jednom, ali je gol bi poništen zbog ofsajda.Dean David je u 75. minutu svojim pogotkom pokušao da meč učini dramatičnijim, ali je Rabio svojim drugim golom u 83. otklonio dilemu oko pitanja pobednika. Benfika je u Lisabonu uspela da odoli Pari Sen Žermenu i osvojila bod nakon remija 1:1.

PSŽ je poveo u 22. minutu kada je Leo Mesi sjajnim udarcem krunisao akciju Nejmara i Mbapea, međutim u 41. usledio je autogol Danila nakon čega se rezultat nije menjao. U grupi H, Pari Sen Žermen i Benfika imaju po sedam bodova, Juventus ima tri, dok je Makabi bez bodova.

Čelsi je večeras bio pod pritiskom, jer je u prva dva kola osvojio samo bod, dok je Milan doputovao u London sa četiri, kao lider na tabeli.

Ipak, odnos snaga na terenu pokazao je da je Čelsi u ovom trenutku daleko bolji tim, jer je domaći tim potpuno nadigrao "rosonere".

Čelsi je poveo u 24. minutu, nakon kornera, Fofana je bio na pravom mestu i pogodio za 1:0. Nažalost, već u 38. minutu Fofana je morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Čaloba. Čelsi je u drugom poluvremenu nastavio da melje, a u 56. minutu Džejms je pronašao Obamejanga u petercu, a Gabonac rutinski pogodio za 2:0.

Samo šest minuta kasnije, Džejms je ponovo u centru pažnje, ovaj put je on bio strelac, posle asistencije Sterlinga. Milan nije bio prava pretnja večeras i Pioli će morati da smisli nešto bolje za revanš narednog utorka, jer je stanje na tabeli sada veoma neizvesno - Salcurg ima pet bodova, Milan i Čelsi po četiri, a Dinamo tri.

Real Madrid je potvrdio da je apsolutni favorit u svojoj grupi, pošto je bez problema došao do treće pobede i jednom nogom je u osmini finala kao prvoplasirani tim. Već u 13. minutu Rodrigo je pogodio za 1:0, da bi u 28. Brazilac proigrao svog sunarodnika Vinisijusa za 2:0, što je bila jedna od lepših akcija ove sezone u Ligi šampiona.

Šahtjor je uspeo da se vrati, Zubkov je u 39. minutu postigao efektan pogodak za 2:1, ali to je bilo sve. Real je imao preko 30 šuteva ka golu, mogao je i ubedljivije da slavi, da je u finišu Benzema iskoristio čist zicer. Madriđani mirno putuju na revanš sa Ukrajincima za overu prvog mesta, jer sada imaju devet bodova, Šahtjor četiri, Lajpcig tri, a Seltik jedan.

LIGA ŠAMPIONA, 3. KOLO

UTORAK

GRUPA A

Ajaks - Napoli 1:6 (1:3)
(Kudus 9 - Raspadori 18, 47, Di Lorenco 33, Zjelinski 45, Kvaratskelija 63, Simeone 81)

Liverpul - Rendžers 2:0 (1:0)
(Aleksander-Arnold 7, Salah 53 pen)

GRUPA B

Klub Briž - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)
(Sova 36, Đutgla 62)

Porto - Leverkuzen 2:0 (0:0)
(Zajdu 69, Galeno 87)

GRUPA C

Bajern - Plzenj 5:0 (3:0)
(Sane 7, 50, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 59)

Inter - Barselona 1:0 (0:0)
(Čalhanoglu 45+2)

GRUPA D

Marsej - Sporting 4:1 (3:1)
(Sančez 13, Harit 16, Ballerdi 28, Mbemba 84 - Trinkao 1)

Ajntraht - Totenhem 0:0

SREDA

GRUPA E

Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0 (0:0)
(Noa Okafor 71)

Čelsi - Milan 3:0 (1:0)
(Fofana, 24 Obamejabg 56, Džejms 62)GRUPA F

Lajcpig - Seltik 3:1 (1:0)
(Nkunku 27, Silva 64, Silva 77, Jota 47)

Real Madrid - Šahtjor 2:1 (2:1)
(Rodrigo 13, Vinicius Junijor 28, Zubkov 39)GRUPA G

Mančester siti - Kopenhagen 5:0 (3:0)
(Haland 7, Haland 32, Davit (autogol), Marez 55, Alvarez 76)

Sevilja - Dortmund 1:4 (0:3)
(Gueiro 6, Belingam 41, Adejemi 43, El Nesiri 51, Brant 75
GRUPA H

Juventus - Makabi Haifa 3:1 (1:0)
(Rabiot 35, Vlahović 50, David 75, Rabiot 83)

Benfika - PSŽ 1:1 (1:1)
(Mesi 22, Danilo (autogol) 41 )

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati