Fudbal

Direktno.rs

02. 10. 2022. 23:00 0

Osasuna zaustavila Real, Benzema tragičar!

Fudbaleri Real Madrida upisali su prvi kiks ove sezone, pošto su na svom "Santjago Bernabeu" remizirali sa Osasunom - 1:1, u sedmom kolu La Lige!

Real Madrid nije blistao, teže je stvarao šanse u prvom poluvremenu, a najbolju je imao Karim Benzema, koji je uhvatio volej posle centaršuta Vinisijusa Žuniora i šutirao pored stative.

Osasuna je bila opasna iz kontri, posebno preko Abdea Ezalzulija, koji je na pozajmici iz Barselone i upravo je on imao dve solidne prilike, ali je bio neprecizan.

Real je poveo u finišu prvog dela posle jedne sumnjive situacije, jer je Vinisijus centrirao ka Ridigeru, koji je bio u ofsajd poziciji, Nemac nije uspeo da priđe lopti, ali je svojom reakcijom uticao i na golmanovu. Međutim, iz VAR sobe su procenili da Ridiger nije smetao golmanu Osasune, odnosno da nije uticao na igru.

Osasuna je dobru igru krunisala zasluženim golom u 50. minutu, Unai Garsija je centrirao, a Kike Garsija glavom prebacio golmana Lunina za 1:1.

Real je krenuo u ofanzivu, Anćeloti je uveo Valverdea i Kamavingu, ubrzo i Asensija i Militaa. U 78. minutu Real je imao veliku šansu da povede, Garsija je odgurnuo Benzemu sa leđa, a sudija nakon asistencije iz VAR sobe dosudio penal, a defanzivcu Osasune dao direktan crveni karton.

Benzema je namestio loptu na 11 metara, ali je zatresao prečku, pa je rezultat nepromenjen, baš kao i tri minuta kasnije kada mu je poništen pogodak zbog ofsajda.

U 90. minutu Osasuna je umalo došla do preokreta, Moi Gomez je odlično gađao sa distance, lopta je prohujala pored stative.

Real je uzvratio preko Marijana Dijaza, koji je ušao u finišu, a u nadoknadi je gađao glavom sa sedam metara, zamalo preko prečke.

Nakon šest pobeda u La Ligi, i dve u Ligi šampiona, ovo je prvi kiks Reala, koji sada deli prvo mesto na tabeli sa Barselonom sa 19 bodova, dve nedelje pre "El klasika", dok je Osasuna pokazala da nije slučajno šesta na tabeli sa 13 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati