Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

29. 09. 2022. 19:37 3

Srpske sudije i FSS izbrisali Mažića

Niže srpski državni tim uspehe, pobeđuje u nizu, vraća veru nacije u najpopularniji sport, ali... U pozadini, u jeku izbornog procesa, sve je više skandaloznih događaja i udaraca ispod pojasa domaćem fudbalu.

Do Sportkluba, poslednjih dana, stigla je vest za nevericu. Privremeni organ rukovođenja u Strukovnoj organizaciji sudija Fudbalskog saveza Srbije, precrtao je Milorada Mažića sa spiska delegata, za petak zakazane, izborne sednice skupštine nekadašnjih i aktivnih arbitara.

Za zvanično najbolju domaću „pištaljku“ svih vremena, jednostavno, nije bilo mesta među 30 delegata!Nekadašnjeg arbitra, aktera finala Lige šampiona, dva mondijalska i jednog evropskog prvenstva, rekordera po broju odsuđenih "večitih derbija", u skupštinski saziv delegirala je matična, vojvođanska, organizacija. Spisak, pre sedam dana dostavljen u Beograd, oglasio je uzbunu u aktuelnoj vrhušci sudijskog esnafa. Zbog jednog čoveka – Milorada Mažića.

Svega dva dana kasnije, uz studiozna ispitivanja emisara aktuelne vlasti šta to nekadašnji arbitar sprema, Mažić je izbrisan sa spiska delegata. I to pod obrazloženjem iz rubrike „ljudi, je li to moguće“ – zato što se ne nalazi na spiskovima posmatrača Super, Prve i Srpske lige. Nebitno što bivši sudija iz Vrbasa danas ima najviše zvanje – UEFA posmatrač, sa liste Fudbalskog saveza Srbije!

Ne i manje bitno – odluku o brisanju Mažića doneo je privremeni organ, predvođen Dejanom Delevićem. Na istoj sednici – zvanično predloženom i jedinom kandidatu za budućeg predsednika Strukovne organizacije sudija FSS! Paradoksima i pravnim nonsensima nikad kraja!

Posle kratke karijere u Kini, gde je postao i jedini svetski sudija sa naslovom najboljeg u dve različite države, Milorad Mažić se otisnuo na Kipar i zadužio ključeve kancelarije najodgovornijeg za arbitražu na ostrvu u Sredozemnom moru. I danas obavlja isti posao, prošlog leta potpisao je drugi ugovor sa Kipranima. Uporedo, kao kadar FSS, obavlja poslove posmatrača i mentora grupi međunarodnih arbitara.Mažićev status u izbornoj proceduri uredio je Pravilnik Strukovne organizacije sudija, iz jula 2022. Član 6, za razliku od pomenutog 23, dozvoljava nekadašnjem vrbaškom arbitru maksimalno angažovanje u matičnoj organizaciji, sa statusom aktivnog instruktora. I tu je cela, formalno-pravna istorija skandaloznog slučaja.

Sa nejasnom konotacijom – u skupštinu može posmatrač na listi Srpske, ali ne i Lige šampiona! Otužno, da čovek dobro protrlja oči. Od suza i neverice… Javna je tajna – Milorad Mažić nije na istim talasnim dužinama sa aktuelnom vrhuškom sudijske organizacije. Od Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije FSS, brzo se distancirao, posle imenovanja na mesto specijalnog savetnika, leta 2021. Nekadašnji saradnici, tvrde dobro upućeni, odavno nisu u kontaktu!

Poslednjim slučajem pala je u vodu i alibi priča o nedostatku kvalitetnih fudbalskih radnika u Srbiji. Čelo sudijske organizacije, od poslednjeg septembarskog dana, preuzeće Dejan Delević. Početak skupštinske sednice, u Staroj Pazovi, zakazan je za 18 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati