Fudbal

Milan Zarić

26. 09. 2022. 22:45 0

Italija srušila snove Mađara, spektakl u Londonu!

Fudbaleri Mađarske nisu uspeli da naprave čudo i plasiraju se na završni turnir Lige nacija... U poslednjem kolu grupne faze su kod kuće poraženi od Italijana sa 0:2, pa će se "azuri" boriti za trofej u ovom takmičenju. U drugom meču grupe bilo je mnogo iznenađenja, budući da su Engleska i Nemačka odigrale spektakularan meč u kom na kraju nije bilo pobednika - 3:3!

Bili su Mađari u lepoj situaciji, budući da su uoči poslednjeg kola bili lideri u "grupi smrti" (ispred Italije, Nemačke i Engleske). Računica je bila jasna - bio im je potreban "samo" bod protiv aktuelnih evropskih prvaka, ali... Do njega nisu došli.

Italijani su tako ka pobedi krenuli u 27. minutu, kada se prvi put na meču tresla mreža domaćina. Đakomo Raspadori se našao na pravom mestu, natrčao je na odbijenu loptu i poslao je iza leđa Gulačija za prednost "azura" - 1:0.

Mađari su pokušali da dođu do poravnanja do poluvremena, međutim u tome nisu uspeli. A kao da je situacija bila laka za njih, već je u 52. minutu postala teža. Tada je iz prve tukao ka golu protivnika Federiko Dimarko, pogodio je za 2:0 i, ispostavilo se kasnije, rešio pitanje pobednika.

Mađarska je posle primljenog drugog gola krenula opasnije da kidiše ka golu Italijana, pa je u 56. minutu Stajls glavom pokušao, ali je Donaruma bio siguran. Još jednom je do kraja meča bilo opasno pred golom "azura", i to kada je Atila Salai pao u kaznenom prostoru, sudija je tražio pomoć VAR-a, nakon čega je pokzao da se meč nastavi.

Italija je mirno privela meč kraju, slavila je u Budimpešti i plasirala se na završni turnir Lige nacija, gde su već Holandija i Hrvatska. Poslednji učesnik biće poznat u utorak, kada će se pomenutim selekcijama pridružiti Portugal ili Španija.

Kada je reč o drugom meču u grupi, on je obilovao golovima, ali je i bio lišen takmičarskog značaja. Na kraju, Engleska je uspela da od 0:2 dođe do 3:2, međutim u finišu su "panceri" uspeli da matiraju domaće i dođu do konačnih 3:3!

U prvom poluvremenu na "Vembliju" nije bilo golova, da bi u nastavku sve prštalo.Počelo je sve u 52. minutu, kada je holandski sudija Dani Makeli dosudio penal za Nemačku. Loptu je na belu tačku postavio Ilkaj Gundogan i bio je precizan - 0:1.

Situacija se za Englete pogoršala u 67. minutu, kada je Gordi Albion još jedanput kapitulirao. Verner je odlično asistirao Kaju Havercu, a napadač Čelsija je utišao londonski stadion pogodivši za 0:2.

I kada su svi pomislili da će uslediti novi poraz Engleske - došlo je do preokreta. U razmaku od samo tri minuta domaćin je izjednačio, pošto su Šou u 72. i Maunt u 75. poništili prednost Nemaca.

Nisu na tome Englezi stali, pa je potpuni preokret doneo Harij Kejn golom sa penala u 82. minutu. Međutim, domaćin na kraju nije uspeo da dođe do prve pobede ove godine u Ligi nacija, u čemu ga je sprečio Kaj Haverc, koji je drugim golom na meču u 87. minutu postavio konačnih 3:3.

Engleska se tako seli u B diviziju, pošto je u ovoj grupi osvojila svega tri boda, dok je Nemačka takmičenje okončala na trećem mestu, iza Italije i Mađarske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati