Fudbal

Direktno.rs

21. 09. 2022. 07:43 1

Otkriveno zbog čega su pukli pregovori Mesija i Barse

Fudbalski svet je bio poprilično uzdrman kada je Lionel Mesi napustio Barselonu i odlučio da pređe u PSŽ. Argentincu je istekao ugovor u Kataloniji, novi nije mogao da potpiše i dugo su se ponavljale peripetije uz pitanje - zašto nije? Španski "El Mundo" je sada došao u posed informacije oko ugovora i sve ih objavio, gde se vidi da je jedini krivac Lionel Mesi za to što nije produžio ugovor.

Mesi se tada oprostio uz suze od kluba, plakao je on, plakali su i mnogi drugi jer je to bilo označavanje kraja jedne ere u fudbalu koja je bila ispisana zlatnim slovima, kako u Barseloni, tako i u širokoj fudbalskoj javnosti.

Otišao je Lionel putem Francuske, gde se i nije baš proslavio. Osvojio je titulu, ali je ostao bez Lige šampiona koja je i bila imperativ za njega u ovom slučaju.

Barselona i fudbaler su započeli pregovore još u junu 2020. godine, tada je klub iz Katalonije već uveliko bio na putu ka bankrotu i čitavoj propasti, a Mesi nije želeo da smanji svoje zahteve. Tražio je više, nije to dobio, želeo je da prekine ugovor, ali ni to se nije desilo i bio je prinuđen da ostane. U leto 2021. godine, Mesi je ipak dobio raskid, čak iako se čitava upravljačka struktura promenila u klubu. "El Mundo" je baš zbog toga odlučio da pokaže šta se sve izdešavalo. Ovaj list je najavio da su sledeći na listi Nejmar i Đerar Pike...

Dugo je važilo ono da je Mesi "oteran" od strane kluba, međutim ispostaviće se da to i nije tako, već da je klub želeo da da sve Mesiju, ali da je on to odbio.

Naime, "El Mundo" je objavio poverljive mejlove gde se vidi da je Mesi tražio privatnu ložu na "Kamp Nouu" za njegovu, ali i za porodicu Luisa Suareza. Nije mu to bilo sve, već je hteo i privatni avion koji bi ga za Božić vodio do Argentine sa porodicom.

Ni tu nije bio kraj, želeo je 10.000.000 evra samo za potpis, ali i smanjenje otkupne klauzule sa 700.000.000 evra na samo 10.000 evra. Smanjenje plate od 20 odsto, ali i kamatu koja bi nadoknadila izgubljenu zaradu u naredne dve godine.

Bertomeu je sve to prihvatao, nije želeo da se raspravlja sa svojom zvezdom, želeo je da Mesi ostane u Barseloni, međutim, doživeo je i on svoju "crvenu liniju". Naime, kako tvrde iz "El Munda", Bertomeu nije mogao da prihvati dva zahteva - smanjenje klauzule na 10.000 evra, ali i bonus od 10.000.000 evra za potpis.

Tada je prekinuo pregovore i odlučio da je tu gotovo svako dalje pregovaranje. Kasnije je stigao Đoan Laporta, ali je već bilo prekasno da se ugasi požar koji je Mesi napravio svojim zahtevima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati