Fudbal

Dejan Peković

18. 08. 2022. 09:57 2

Piše Dejan Peković: Odbrana kasnila, Zvezda kažnjena

Utakmice na ovom nivou i sa ovolikim ulogom ne dozvoljavaju samozadovoljstvo, opuštanje ili improvizaciju u fazi odbrane koja je kasnila i kaznila Zvezdu u Izraelu.

Odbrana previše uvučena u "stomak" Borjanu morala je da bude makar 5-10 metara visočije postavljena, da mu ne zaklanja protivnika koji se namešta na udarac i dovodi ga pred svršen čin da ne može ni da reaguje. Dozvoliti Pjerou koji je fizički dominantan da onoliko vremena provodi u Zvezdinom šesnaestercu i crvenoj zoni je "samoubistvo".

Zvezda je kvalitetnija, opasnija i šansa stopostotna za Bukarija za 3:1 slomila bi Makabi, koji je preživeo i doći će u Beograd sa prednošću da brani i odbrani nešto veliko.Zvezda mora da lomi protivnika koji je puno bolji domaćin nego gost svih 90 minuta na Marakani, možda i više da bude kao piton koji žrtvi uzima vazduh. Makabi će čekati atmosfera koju igrači ovog tima nikada neće možda ni doživeti u životu.

Ivanića ta atmosfera mora da vrati u "život" jer to su takvi profili igrača i ličnosti koje pokreće adrenalin drugačije vrste, a puna Marakana mora da bude okidač za Ivanića i da slomi tu melanholiju u njemu i pretvori ga u zver.

Zvezda ima Makabi u Beogradu pred punim stadionom i ima minus koji po svemu može, mora i hoće da preskoči, samo mora da bude gladna uspeha do samog kraja.

Sinoć se rano zadovoljila...
Dinamo u istoj situaciji kao i Zvezda dočekuje Bodo Glimt, samo što je Bodo čvršći nego Makabi, a manje opasniji...

Revanši u Beogradu i Zagrebi "teški" su 100 miliona evra.

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati