Fudbal

Milan Zarić

14. 08. 2022. 23:57 0

Real okrenuo Almeriju: "Kraljevi" krenuli pobedom

Fudbaleri madridskog Reala novu sezonu La Lige počeli su pobedom, pošto su posle preokreta savladali Almeriju sa 2:1.

Novalija u španskom elitnom rangu je namučio aktuelnog šampiona, imao je prednost na poluvremenu, međutim na kraju je kraljevski klub uspeo da dođe do pobede golovima Vaskeza i Alabe.

Šokatntno je meč počeo za Real, praktično se lopta tek zakotrljala sa centra, a Kurtoa je morao da vadi loptu iz mreže. Igrao se šesti minut Eguaras je uputio loptu u kazneni prostor, tamo ju je sačekao Ramazani, te je pogodio donji levi ugao za prednost crveno-belih.

Madriđani su samo četiri minuta kasnije mogli da uzvrate, budući da je Benzema bio u dobroj šansi, no završnica mu je bila loša, pa je poslao loptu preko gola. U 14. minutu zapretio je i bivši napadač Partizana Umar Sadik, pa je sa ivice šesnaesterca loptu zamalo poslao preko gola.

Real je u finišu poluvremena uspeo da zatrese mrežu Almerije, kada je pogodio Lukas Vaskez, međutim njegov gol je poništen zbog ofsajda, pa je na obavezni odmor domaćin otišao sa iznenađujućom prednošću.

Almerija je prva zapretila i u nastavku, kada je Umar Sadik napravio slalom kroz odbranu Reala, ali njegov udarac nije bio previše jak, pa je to bila laka intervencija Kurtoe.

Taj promašaj se, ispostavilo se, obio o glavu domaćima, budući da je prvi sledeći opasan napad Reala pretvoren u gol. Karim Benzema je odlično asistirao u 61. minutu, spojio je sa golom Lukasa Vaskeza, kome nije bilo teško da je samo gurne u praznu mrežu. Ovoga puta ofsajda nije bilo, pa je Španac mogao da slavi.

Do potpunog preokreta Real je došao u 75. minutu, i to golom rezerviste Davida Alabe. Naime, Austrijanac je ušao u igru umesto Mendija i praktično u prvom kontaktu sa loptom je zatresao mrežu. Doduđen je slobodan udarac za Real malo izvan kaznenog prostora, zalet je uhvatio Alaba i prekrasnim udarcem je od stative poslao loptu umrežu za 1:2.

Do kraja je Real sačuvao prednost, pa je novo prvenstvo započeo pobedom. Ujedno, već je stvorio prednost u odnosu na Barselonu, koja je u prvom kolu remizirala kod kuće sa Rajo Valjekanom.

Napomenimo i to, bivši napadač Partizana Umar Sadik je za Almeriju igrao do 71. minuta, kada ga je zamenio Souza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati