Fudbal

Direktno.rs

11. 08. 2022. 18:31 0

Zrinjski otišao u plej-of za Lige konferencija!

Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.

Mostarci su u Kazahstanu remizirali 1:1 protiv Tobola, ali su zbog pobeda pre nedelju dana na svom terenu od 1:0 izašli kao pobednici iz dvomeča.

Bio je bolji kazahstanski Tobol u prvih pola sata, ekipa srpskog trenera Milana Milanovića, za koju nastupaju i dvojica Srba Zoran Tošić, Dušan Jovančić i Miljan Vukadinović imala je nekoliko dobrih prilika, ali su gosti poveli u 34. minutu.

Mladi krilni napadač Mario Đuze sjajno je prošao po desnoj strani, još bolje šutirao i doneo veliku radost Mostarcima.

Tobol je izjedančio posle osam minuta igre u drugom poluvremenu. Zoran Tošić je lepo uposlio napadača iz Obale Slonovače Serža Debla, a ovaj rutinski pogodio.

Imali su domaći incijativu, gol Zrinjskog je "visio u vazduhu" posle dve dobre prilike Sergejeva, ali je crveni karton golmana domaćih Mokina zbog igranja rukom van šesnaesterca u 81. minutu sve promenio.

Do kraja meča brojčano inferiorni Tobol nije uspeo da postigne gol za produžetke, tako je Zrinjski došao na korak od istorijskog plasmana u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Ekipa trenera Sergeja Jahirovića će u plej-ofu igrati sa boljim iz duel Slovan Bratislava - Olimpijakos, prva utakmica u Grčkoj završena je rezultatom 1:1.

Dalje je prošao i kiparski APOEL nakon remija 0:0 sa još jednim predstavnikom Kazahstana Kizilžarom. Kiprani su dobili prvi meč sa 1:0. APOEL će za grupnu fazu Lige konferencija igrati protiv rumusnkog Sepsija ili švedskog Đurgardena. Šveđani su prvi meč rešili u svoju korist sa 3:1 i to u gostima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati