Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

11. 08. 2022. 12:08 1

Igrači Makabija dobili po 30.000 evra pred Zvezdu

Uhvatila je euforija sve u Makabiju iz Haife, a još veća njihove navijače, jer je prvak Izraela na korak od novog plasmana u Ligu šampiona. Jedino što ga na poslednjoj prepreci čeka Crvena zvezda...

Ali čine sve u taboru Zelenih da se atmosfera podigne do maksimuma. U to ime svi fudbaleri Makabija su već dobro zaradili nakon što su eliminisali Apolon u 3. kolu kvalifikacija. Iako nemaju takvu klauzulu u ugovoru, svi igrači su dobili nagradu od po 100.000 izraelskih šekela, odnosno oko 30.000 evra za osiguranu dugu evropsku jesen, pišu tamošnji mediji.

Ne govori se kolika je suma u pitanju, ali je predsednik Jakov Šahar obećao bogatu nagradu svakom pojedincu i u slučaju da se eliminiše Crvena zvezda i izbori plasman u grupu fazu Lige šampiona. Koliki bi bio taj bonus možda može da se nasluti na konto toga što su prošle godine za plasman u Ligu konferencije igrači dobili po 15.000, a sada za osigurano mesto u Ligi Evrope duplo više.

Igra Makabi sjajno ovog leta u Evropi: prvo je izbacio Olimpijakos i to tako što ga je u Atini pregazio sa 4:0, a onda je eliminisao i kiparski Apolon. U Haifi je bilo 4:0 za Izraelce, a u revanšu 2:0 za Kiprane, s tim što su čak četiri gola Makabiju poništena zbog ofsajda. Ali jasan je to znak da mu napad radi prilično dobro.

Makabi je igrao dva puta u istoriji u Ligi šampiona, prvi put u sezoni 2002/03, kada je uspeo da razbije Mančester junajted sa 3:0. Drugi nastup je bio u jesen 2009. godine, završen sa šest poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati