Fudbal

Direktno.rs

05. 08. 2022. 14:23 0

La Liga: Može li neko da skine krunu Realu?

U Španiji ovog vikenda počinje borba za titulu. Posrnula Barselona će pokušati da se vrati na tron vidno pojačana. Real Madrid nije mnogo kupovao spremajući se za odbranu trofeja. Može li neko da pomrsi račune večitim rivalima?

Sevilja mečom protiv Osasune otvara šampionat. Tim Đulena Lopetegija izborio je plasman u Ligu šampiona. Sve vreme im je za vratom disao gradski rival Betis, ali su uspeli da pobede u trci. Ostali su bez stubova odbrane Žila Kundea i Dijega Karlosa. Njih dvojica pojačali su Barselonu odnosno Aston Vilu. U klub je na pozajmicu stigao Aleks Teles iz Mančester Junajteda.

Branilac titule Real Madrid odmeriće snage sa novim prvoligašem Almerijom. Priliku za debi protiv slavnog tima imaće Marko Milovanović, doskorašnji napadač Partizana. Madriđani su se rešili Luke Jovića prodajom za stalno u Fiorentinu. Dobijaće i 50 posto od svakog sledećeg transfera. Doveli su samo dvojicu igrača. Aurelijen Čuameni iz Lila stigao je za 80 miliona evra, a Antonio Ridiger besplatno iz Čelsija.

Barselona u prvom kolu nove sezone dočekati ambiciozni Rajo Valjekano. Madridski tim ih je pobedio oba puta prošle sezone. Tim Ćavija Ernandesa sada deluje moćnije i očekuje se da bude glavni konkurent Realu za trofej. Uprkos finansijskoj krizi Katalonci su odlično poslovali u ovom prelaznom roku. Rajo je minulu sezonu završio u sredini tabele. Očekuje se da i ove ima sličan rezultat predvođen Radamelom Falkaom.

Valensija nema kontinuitet rezultata. Slepi miševi su minulih godina bili uspešni u Evropi ali su igrali promenljivo u šampionatu. Nisu mnogo trošili u prelaznom roku i angažovali su Đenara Gatuza za novog šefa struke. Temperamentni Italijan će u zvaničnim mečevima debitovati protiv Đirone koja se vratila u elitu.

Betisu je za malo izmakla Liga šampiona. Za očekivati je da se i ove sezone bore za najviši plasman. Trenira ih čuveni Manuel Pelegrini koji je osvojio Kup u prošloj sezoni. Dovedeni su napadač Vilijam Žoze iz Real Sosijedada i Luiz Felibe iz Lacija. Napadači Lainez i Teljo napustili su tim. Prvi rival im je Elče.

Atletiko Madrid je poslednjih godina u vrhu španskog fudbala. Iako ne igraju dopadljiv fudbal, izabranici Čola Simeonea ostvaruju rezultate. Nedavno su osvojili 11 titulu prvaka, a samo im fali trofej Lige šampiona. Ekipu je napustio Luis Suarez koji se vratio u Nasional. Besplatno je doveden Aksel Vicel iz Dortmunda a Nahuel Molina je Udinezeu plaćen 20 miliona evra. Atletiko prvi meč igra protiv gradskog rivala Hetafea.

Prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona Viljareal kreće od Valjadolida. Oni će gostovati timu čiji je čelnik Luis Nazario da Lima Ronaldo. Vratili su svog bivšeg golmana Pepea Reinu. Angažovani su Kiko Femenia i Hose Luis Morales. Više je bilo odlazaka. Očekivati je da i ove sezone Žuta podmornica napadne učešće u evrokupovima. Sa klupe ih predvodi perspektivni Unai Emeri, specijalista za osvajanje evro trofeja.

U ostalim mečevima prvog kola sastaju se: Selta - Espanjol, Kadiz - Real Sosijedad i Atletik Bilbao - Majorka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati