Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

29. 07. 2022. 07:35 1

BRUKA Maltežani i Farani držali lekcije iz fudbala bivšoj Jugi

Nekada su odlasci na Farska Ostrva i Maltu u fudbalskom smisli značili sigurne bodove i popravljanje gol razlike, kako u klupskim tako i u nacionalnim takmičenjima, ali se situacija poslednjih nekoliko godina i te kako menja!

Dokaz za to su ovogodišnje kvalifikacije za Ligu konferencija u kojima klubovi sa Farskih Ostrva i Malte u 3. kolu imaju više predstavnika od timova iz bivše Jugoslavije.

Da bruka bude još veća pobrinuli su se Radnički, Velež i Sutjeska koji su u direktnim dvomečima ispadali od Maltežana i Farana, dok je i banjalučki Borac u 1. kolu doživeo sličnu sudbinu.

Tako smo na kraju došli u situaciju da u 3. kolu kvalifikacija za LK imamo Hibernijans, Gziru i Hamrun sa Malte, te B36 Toršavn i Klaskvik sa Farskih Ostrva. S druge strane, od timova iz bivše Juge tu su Čukarički, Hajduk, Škendija i Zrinjski.

Čak 11 timova je ispalo u 2. kolu. Predvode ih Radnički, Osijek i Rijeka, a tu su još Tuzla siti, Velež, Olimpija, Koper, Mura, Budućnost, Sutjeska i Makedonija ĐP.

Ono što srpski fudbal svakako "žulja" jeste poraz Nišlija od Gire na penale. Tri puta su vodili i tri puta su prosipali vođstvo, na kraju i nacionalni koeficijent koji je morao da bude bolje posle ovog drugog kola. Sva sreća pa je Čukarički prošaoa dalje, a tu su još i Crvena zvezda i Partizan koji imaju šansu da Srbiji donesu nove bodove. Kao i Dinamo Hrvatskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati