Fudbal

Milan Zarić

26. 07. 2022. 22:58 1

Minimalac Dinama za 3. kolo: Ademi sve rešio

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u revanšu savladali Škupi sa 1:0, te su dalje prošli ukupnom pobedom od 3:2. Junak plasmana "modrih" u narednu rundu je Arijan Ademi, koji je postigao odlučujući gol.

Ademi je odigrao veoma dobru utakmicu i pre sedam dana na "Maksimiru", samo tada nije izrastao u igrača meča iz prostog razloga što je Škupi iznenadio i došao do remija (2:2). Sada iznenađenja nije bilo, Dinamo je slavio, iako je morao dobro da se pomuči.

Nije prvak Severne Makedonije bio u podrđenom položaju na svom terenu, naprotiv. Imali su domaći svoje šanse, međutim nisu ih koristili, za šta je u drugom poluvremenu usledila kazna i ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Igrači Škupija su u prvom delu bili agresivniji, pa su dobili tri žuta kartona, ali im je ta agresivnost donela i ozbiljne šanse. Prvu smo videli u 22. minutu, kada je Mergvelašvili dobro skočio na 11 metara od gola, pokušao da glavom matira Livakovića, ali je bio zamalo neprecizan, pa je lopta otišla preko gola.

Domaći su imali još jednu odličnu situaciju za vođstvo 20 minuta kasnije, kada je Sefas prevario nekoliko defanzivaca Dinama, ušao je u kazneni prostor, no njegov udarac je završio pored gola "modrih".

Do kraja poluvremena više nije bilo opasnih prilika, samim tim ni promene rezultata, što se promenilo već početkom drugog dela meča. Igrao se 47. minut, kada je, ispostavilo se kasnije, postavljen konačan rezultat. Protagonista je bio Arijan Ademi, koji je lepo primio loptu u šesnaestercu Škupija, nije previše oklevao, već je pogodio donji desni ugao gola Makedonaca.

Do kraja meča je Dinamo sačuvao prednost, pa je, kao što je već bilo reči, sa ukupnih 3:2 prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. A tamo ga čeka kudikamo teži protivnik, budući da će Zagrepčani da igraju protiv Ludogoreca, koji je izbacio Šamrok (ukupan rezultat 4:2).

ŠKUPI - DINAMO ZAGREB 0:1 (0:0) - prvi meč 2:2

Stadion: "Arena Toše Proeski". Strelac. Ademi u 47. minutu. Sudija: Jakob Kelet (Danska). Žuti kartoni: Keven, Adetundži, Abdula, Šeđi, Gergiev (Škupi), Lauritsen, Ademi, Baturina, Petković (Dinamo Zagreb).

ŠKUPI: Naumovski - Brdarovski (od 83. Trapanovski), Margvelašvili, Abdula (od 60. Adem), Šeđi - Sengor, Keven, Alvarez - Hamidi (od 38. Gorgiev), Sefas, Adetundži.

DINAMO ZAGREB: Livaković - Ristovski (od 90+3. Moharami), Lauritsen, Perić, Ljubičić - Spikić (od 46. Menalo), Mišić, Ademi (od 80. Baturina), Ivanušec - Petković, Oršić (od 90+6. Gojak).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati