Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

12. 07. 2022. 10:54 4

Konačno: Počinju izbori u FSS

Odlaganja više nema – izbori u Fudbalskom savezu Srbije počeće u drugoj polovini avgusta. Odluka je konačna i dobiće konkretnije obrise, na sednici Izvršnog odbora FSS, krajem nedelje.

Izbori su raspisani još krajem novembra prošle godine, posle usvajanja najvišeg pravnog akta saveza, uz obavezu usaglašavanja u organizacijama regionalnog nivoa i esnafskim udruženjima, trenerskoj i sudijskoj organizaciji.

Proces se odužio, dobrim delom i zbog otvorenih ratova u hirejarhiji FSS… Najočigledniji problem očitavao se unutar sudijske organizacije, skupštinska sednica nije ni održana, pa će na predstojećem zasedanju IO FSS suspendovati postojeći saziv i uvesti privremenu upravu. U ambijentu vanrednog stanja biće usvojen i Pravilnik o radu sudija i posmatrača, poslednji akt neophodan za ulazak u izborne procedure…

Početak procesa zahteva još dva bitna koraka – konstituisanje Odbora za sprovođenje izbora i određivanje rokova. Prethodno, kako se najavljuje, generalni sekretari regionalnih saveza, obavestiće FSS o usklađivanja akata na nižim nivoima sa Statutom FSS i uslovima otpočinjanja procesa.

Prema načelnom planu, izbori bi trebalo da počnu, sa završetkom odmora, u drugoj polovini avgusta. I postoji ideja, kako se sve glasnije čuje u fudbalskim krugovima, da budu sprovedeni po ubrzanom modelu. Najoptimistične prognoze da bi FSS već krajem septembra mogao da dobije predsednika, ipak, ne obitavaju u sferi realnosti. Budući prvi čovek saveza na Terazije 35 trebalo bi da zakuca sredinom oktobra, svakako pre početka novembarskih priprema za Mondijal u Kataru.

Do tada sve su glasnije priče o rasporedima unutar sistema Fudbalskog saveza Srbije. Navodno, već su pojedinci dobili zeleno svetlo sa vrha i neće imati problema sa podrškom baze. Na terenu, ipak, drugačija je situacija – kadriraju i nezadovoljni, ubeđeni da i njihove šanse na najvišim novoima nisu male…

A, ko će na čelo FSS, posle 20-mesečnog vakuuma i ostavke Slaviše Kokeze, pod teretom nefudbalskih i nikad dokazanih optužbi, teško je prognozirati… Više nije izvesno ni da će „mister iks“ biti isključivo čovek po volji selektora i danas najmoćnijeg čoveka na Terazijama – Dragana Stojkovića Piksija. Ključna reč, u ovom slučaju nema dileme, doći će sa Andrićevog venca…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati