Fudbal

I. V.

28. 06. 2022. 21:04 18

Ćiro Blažević: Odbio sam Tuđmana da mi vodi sina u rat!

Miroslav Ćiro Blažević vodi bitku sa tumorom. Zagrebačke dane u dubokoj starosti provodi u krugu porodice, ali i na putu do bolnice, gde ide na hemoterapiju. Kaže: "Sine, borim se, ali spremajte vi Srbi jedan veliki venac za vašeg Ćiru"!

To je trener svih trenera. I danas, u 87. godini, vrcav, vragolast, šmeker, koji se ne da.

Zimus u Sarajevu, Sabahudin Topalbećirević, najpoznatiji bosanskohercegovački sportski komentator prikazao nam je film "Nikad ispričana priča" o Ćirinom životu. Jedan segment iz tog filma prošao je nezapaženo, a radi se o Blaževićevom odnosu sa Franjom Tuđmanom, tadašnjim predsednikom Hrvatske.

U vreme rata...

- Uvek sam ga slušao, ali kad mi je rekao "Moja dva unuka su u vojsci, treba da ide i tvoj sin", rekao sam mu "Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam!" Tada mi je rekao "Znači, i ti pripadaš ljudima gde sirotinja daje sinove, a bogati volove". Jeste, istina je, ali moje iskustvo s braćom kako se grle i ljube nakon pet godina rata i majke kako plače za svojom decom... Ja sam patriota, ali ne toliko da dam sina da pogine - ispričao je Blažević.

To je samo jedan detalj iz bogatog života Miroslava Blaževića, koji kaže da mu fali s tribina: "Ćiro, pederu".

- Moja je molba da ne žalite za mnom, meni su dani odbrojani, a na nebu đavoli vode protiv anđela 3:1, a ja dolazim i sredićemo đavole, jebaćemo im mater!

Miroslav Ćiro Blažević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati